Den yttre personligheten handlar om hur andra uppfattar oss, egenskaper vi har som vi demonstrerar för yttervärlden. Den är en del av oss, men till skillnad från hjärtats längtan som berättar om vårt djupare vara så beskriver den yttre personligheten alltså hur vi verkar och uppträder.

 

Om man vet lite om talen så är det inga överraskningar (du hittar länkar till tidigare artiklar som jag skrivit i numerologiserien längre ner i det här blogginlägget och där finns mer information om de enskilda siffrorna) – det finns ju bara nio enkeltal och alla har sina respektive egenskaper en gång för alla – men vad som spelar en viss roll för hur de kommer till uttryck är beroende på var i numerologin de dyker upp.

Vi är sammansatta och komplexa varelser – vi kan ha tal i vår numerologi som kompletterar och förstärker varandra men också som motsätter sig och skapar (inre) konflikter. För att förstå en person numerologiskt måste man alltså titta på alla uträkningar, talen som ligger bakom de enkla siffrorna och dessutom hur de olika livsperioderna ser ut som också kan förstärka eller vara i motsättning till personens olika egenskaper och sätt – men det är sen också sammantaget ett fantastiskt sätt att se vad vår själ har för avsikt med vårt liv och vad vi kommer att stå inför på den här planeten.

Den yttre personligheten kommer från summan av konsonanterna i det fullständiga födelsenamnet (mer exakt hur du räknar kan du se här)

19345038varg

Yttre personlighet 1

framstår som oberoende och kapabel att klara av situationer utan hjälp eller stöd från andra – är en ledarfigur och ensamvarg i bemärkelsen att hon eller han går sina egna vägar och inte i någon annans fotspår.

Yttre personlighet 2

framstår som samarbetsvillig och anpassningsbar, behöver partnerskap, är känslig och gör inte gärna mycket väsen av sig utan föredrar att vara i bakgrunden.

Yttre personlighet 3

är rolig, entusiastisk och inspirerande, tycker om att prata och blir lycklig av att hjälpa andra som i sin tur dras till trean för dess goda humör.

Yttre personlighet 4

är beslutsam och arbetsorienterad med en dragning åt ”arbetsnarkomani” – måste medvetet ta sig tid till vila och rekreation och dessutom se upp med att inte bli ”motvalls” – inte ställa sig i opposition bara ”för att”.

Yttre personlighet 5

är social och pratsam, trivs i grupper och där det händer saker, gärna i centrum – men behöver också vara fri att komma och gå som femman själv vill.

Yttre personlighet 6

framstår som konstnärlig och som modern – eller fadern – den som tar ansvar och hand om och som andra tyr sig till för att få stöd, råd och tröst, en kraft i hemmet (det lilla eller stora – samhället).

38112741darkbuddha

Yttre personlighet 7

är specialisten och filosofen, den som söker efter svar och avskildhet, uppträder med värdighet och är ytterst utväljande när det gäller andra som också kan ha lite svårt att förstå sig på sjuan.

Yttre personlighet 8

står för auktoritet och dynamisk kraft, kan organisera och syns ofta hantera stora åtaganden. Kan bli utmanad i sin position och få tåla både kritik och påhopp.

 

Yttre personlighet 9

utstrålar tolerans och medkännande, är förstående och förlåtande, charmig och vänlig – har ett stort hjärta som mer lutar åt att klappa för hela mänskligheten än är inriktat på en enstaka individ och den personliga kärleken.