Alternativ glass utan socker & annat skräp

Här är ett recept på ett alternativ till glass så här i sommartider – utan komjölk, socker eller andra tillsatser – gjort på frukt och kokos.

Du behöver:

bananas

2-3 stora bananer eller några fler om de är modell mindre

1 burk kokosmjölk eller 1-2 dl kokoskräm

2-3 matskedar kokosolja

3-6 passionsfrukter

(1/2 apelsin)

samt en matberedare

 

Förberedelser:

Skala och frys in bananerna och ställ burken med kokosmjölk i kylskåpet.

 

Så här gör du:

Ta ut bananerna ur frysen och skär dem i bitar – de ska alltså inte tina utan skäras så fort en kniv går igenom

Ta ut den kylda burken med kokosmjölk från kylskåpet, öppna försiktigt och ta vara på själva mjölken (lämna alltså vattnet som separerat)

Lägg bananerna och kokoskrämen i matberedaren

Dela och gröp ur passionsfrukterna och tillsätt innanmätet till bananerna och kokosmjölken/krämen

passionsfrukt

Kör igång matberedaren och tillsätt eventuellt en halv apelsin i bitar samt kokosoljan vartefter

Det ska bli en krämig – glassig – konsistens, så som vanligt: måtten är på en höft – ta gärna lite i taget och tllsätt mer efter hand.

Bör ätas omedelbart – eller om du vill kan du ställa in det i frysen om det blivit lite för upptinat.

Självklart kan det här receptet varieras, grunden är de frysta bananerna, kokosoljan och kokoskrämen och hemligheten är att man fryser och kyler ingredienserna innan. Pröva gärna med t.ex. frusen mango eller ananas – och kanske en touch ingefära och lime. Och självklart alltid ekologiskt när så är möjligt.

Hoppas det smakar!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment