Orakelbudskap 11 oktober 2015

Det kan vara saker och ting som pågår nu som gör att vi känner oss mer eller mindre olustiga på något sätt – någonting stör och kan upplevas som rastlöshet och oro eller ångest.

Det kan vara vagt och subtilt och svårt att peka eller sätta fingret på för en del eller full ”galopp” med en känsla av stor inre förvirring eller smärta och/eller en ohanterbar situation i det yttre för andra.

Vad det än är så handlar det i princip om samma sak – och budskapet från oraklet denna vecka är att oavsett vad och hur det känns eller tar sig ut just nuär allt precis som det ska. 

Till och med perfekt.

Ofta gör vi misstaget att jämföra med ett (snävt) ideal vi anser perfekt och så kommer allting annat till korta.

Men en ros behöver inte vara nyutslagen för att vara perfekt – en vissen blomma är en perfekt vissen blomma. Ett äppelskrutt är visserligen inte ett helt äpple, men är ett perfekt äppelskrutt.

Allting, precis allt, varje stadie, varje form, varje övergång – allt är i varje ögonblick precis som det ska och perfekt i sig.

Så också du och ditt liv, precis där och som du är just nu.

Obehaget du känner är det slags obehag som kan uppstå när saker och ting är i rörelse, för att bereda plats åt någonting nytt och bättre.

Kanske har vi blivit för bekväma i en position eller med en situation som lämnar övrigt att önska och i själva verket bara hindrar oss från att fortsätta utvecklas och bli de vi verkligen är och ämnade att vara.

Det som sker är att likna vid en storm som sveper förbi och undan allt gammalt skräp och bråte som blivit liggandes.

Ett visst mått av kaos och destruktivitet är en oundviklig och nödvändig del av livet och processen, ett övergångsstadium mellan en form och en annan. När larven i puppan ska bli en fjäril löses den upp till en enda DNA-sörja, innan den antar sin slutliga form och kläcks som den fantastiska bevingade varelse den är destinerad att vara.

Så höj blicken. Se det större perspektivet och sök dig till stormens öga. Skifta fokus. Istället för att reagera på det som händer, sök den punkt i dig där lugnet och balansen finns. Det finns ingenting som blir bättre av att du jagar upp dig, tvärtom, det gör det bara svårare så försök släppa taget om det som pågår i dig och runt omkring dig och luta dig istället mot din själ, mot hennes visdom, sinneslugn och kraft – allting kommer att bli bra – allting är redan precis som det ska.

Om det å andra sidan är så att du upplever att ingenting alls händer, utan att du snarare är uttråkad och känner att det står still och du sitter fast så är uppmaningen från oraklet att du kan behöva göra någonting för att få igång energin, framförallt i hjärttrakten, hjärtchakrat. Rör på kroppen och uttryck dig, utan att tänka på hur det tar sig ut – sjung, dansa, spring så fort du orkar, måla en tavla eller baka ett bröd – bara du gör någonting som tar din kropp och din själ i anspråk.

Avslutningsvis ett förslag på en affirmation – att sägas och tänkas ofta, med så mycket övertygelse som du kan samla ihop – istället för att oroa dig, påminn dig själv: Allt som sker i mitt liv sker alltid till mitt högsta bästa.

Det kanske inte ser ut så för blotta ögat för närvarande. Men kom då ihåg att skenet bedrar och att allt i grund och botten är i sin ordning.

Ha en fin vecka!

4 Comments
 • inspirationivardagen
  Posted at 09:39h, 11 oktober Svara

  Åh så fint budskap och så fint du förmedlar det. Jag har alltid älskat en vissen ros…varför vet jag inte riktigt men nu förstår jag 😉 Allt är perfekt <3
  Tack för att du delar
  Kram

  • Allis Tarot
   Posted at 15:00h, 11 oktober Svara

   Tack Carina. Kram.

 • Marianne Ward
  Posted at 11:19h, 11 oktober Svara

  Tack för dina ord…jag behövde det idag, i den tid jag befinner mig i just nu. Jag fick större förståelse till den inre storm jag går igenom nu. Jag känner oro, att jag inte är där jag ska vara i mitt liv just nu. Har lyssnat inåt, i mitt hjärta och min själ så mycket sista tiden.
  Och jag har påbörjat allt det du guidar om den senaste tiden. Så det känns att jag är på rätt väg <3
  Väntar bara på det rätta ögonblicket, och har tillit.
  Med ljus och kärlek / från Marianne

  • Allis Tarot
   Posted at 15:02h, 11 oktober Svara

   Tack Marianne, det känns fint att höra. Lycka till också fortsättningsvis.
   Ljus & kärlek/Allis

Post A Comment