Orakelbudskap 13 september 2015

Hecate är en gudinna från den grekiska mytologin som bland annat förknippas med häxkonst och magi.

Hon har förmågan att se det människor inte kan och åt flera håll samtidigt och besitter en kunskap som inte är av denna världen.

Det sägs att hon bistod Zeus mot Titanerna och att han därför delade med sig till henne av sin enastående kraft och genom sin vänskap med Persiphone när denna befann sig i underjorden ärade Hades henne till en stående och ansedd gäst i andevärlden.

Hecate kallas ibland de tre vägarnas gudinna, hon åkallas att ge beskydd och visdom i kritiska situationer som innebär en övergång eller transit, som barnafödande och döende, och andra viktiga utmaningar som presenterar ett vägskäl.

Hon är beskyddare av kvinnor, förtryckta och andra människor i tillvarons utmarker, och går även under epitetet nattens drottning, då hon ibland nattetid färdas med ett följe av andar och socialt utslagna.

Hecates budskap är att det är dags att ta ett beslut. Att vi på något sätt befinner oss vid ett vägskäl och att tidpunkten har kommit att välja vilken väg vi ska ta.

För att kunna röra sig framåt och utvecklas är det viktigt att låta det förflutna gå och vara öppen för det nya och okända, vilket ofta innebär att lämna det bekväma och ibland kanske till och med någon vi älskar – om det är vad som hindrar och håller tillbaka.

För att komma vidare måste man ibland ta svåra beslut och det är inte alltid lätt att veta vad som är ”rätt”. Risken är att vi blir paralyserade och fastnar, hamnar i ett dödläge, av rädsla för att göra ”fel”.

Befinner du dig i en sådan situation finns det åtminstone två möjligheter.

Antingen kan du bestämma dig oavsett om du kan se klart eller inte. Framtiden får utvisa och du blir en erfarenhet rikare. Livet är både allvarligt och inte på samma gång – man kan se det som ett experiment: ”om jag gör si så blir det så” – om du inte är nöjd med utvecklingen kan du fatta ett nytt beslut – du har rätt att ändra dig.

Eller, om det inte är vägen, därför att det är för mycket som står på spel och andra inblandade eller du är alltför rädd – ta det lugnt. Pressa och stressa dig inte, vi ska inte leva i panik. Stilla dig och lyssna inåt och uppåt, på din själ och ditt högre jag.

Själen känner ingen rädsla. Hon vet. Ta den tid du behöver och överlämna situationen till den högre visdomen och om du vill, kalla på Hecate. Be om mod att omfamna det okända, och var uppmärksam på de tecken du får. Tids nog kommer du att veta hur du ska göra, oavsett om du vet vart vägen bär eller inte.

Tags:
3 Comments
 • Åse
  Posted at 20:58h, 13 september Svara

  Jag tycker om bilderna och det du skriver. Hälsningar Åse

  • Allis Tarot
   Posted at 21:00h, 13 september Svara

   Tack Åse! Det gläder mig.
   Värme/Allis

 • Pingback:Budskap från oraklet 25 oktober 2015
  Posted at 14:43h, 25 oktober Svara

  […] och fram steg Hecate – en gudinna som var med ganska nyligen – så läs med fördel hennes budskap i inlägget från 13 september igen eftersom det fortfarande är […]

Post A Comment