Orakelbudskap 20 december 2015

Veckans orakelbudskap kommer från den grekiska gudinnan Artemis som representerar det feminina i alla sina aspekter. Hon var en jägare och beskyddare av djur och det kyska eller jungfruliga – det som är helt och hållet i sig självt – samt av gravida kvinnor.

Artemis var tvillingsyster till Apollon och dotter till Zeus och när hennes far ville ge henne en gåva som hon själv fick välja valde hon att för alltid vara fri, att kunna leva det liv hon ville med sina hundar i skogarna och att aldrig gifta sig.

Det sägs att Orion försökte våldta Artemis och att hon då kallade på skorpioner som stack ihjäl honom och hans hund, varpå de båda for till himlen där de blev stjärnbilderna Orion respektive Sirius.

Artemis budskap till dig är att du ska ta hand om dig själv och hon påpekar att ingen blir hjälpt av att vi förbiser våra egna behov av utrymme och tid för oss själva – det är tvärtom en förutsättning för att vi ska ha någonting att ge till andra, att vi har det vi behöver för egen del.

Framförallt kanske i juletid är det många som det slits och dras i, och som känner att de måste tänka på att ”alla andra” ska ha det bra och serverar sig själv sist av vad som blir över av tid och uppmärksamhet.

Det är lätt hänt när det larmar att inte höra och att därmed köra över sina inre signaler och egna behov.

Jag tror på service. Jag vet att det finns många av oss som är på jorden för att göra nytta och finnas till för andra i både större och mindre skala – men det är inte samma sak som att ignorera eller nonchalera sig själv – vi behöver alla hitta och hålla en bra balans mellan att ta hand om oss själva och att serva andra.

Om du känner att det är svårt att gå undan en längre stund, pröva en kortare. Fem minuter eller till och med tre räcker – då du släpper uppmärksamheten på det som är omkring dig och istället riktar den inåt och uppåt. Är det svårt så är det ännu viktigare – ju oftare man ”frikopplar” desto lättare blir det och om det känns omöjligt betyder det bara att det var länge sedan och verkligen behövs. Gör det regelbundet, åtminstone en gång varje dag – som du sedan kan utöka både till antalet och i längd – så har du snart grundlagt en ny vana. Det kommer ge effekt.

Och med de orden önskar jag er en riktigt GOD JUL!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

Tags:
No Comments

Post A Comment