Orakelbudskap 4 oktober 2015

Budskapet från oraklet denna vecka är klassiskt: lyssna till och låt ditt hjärta ledsaga dig.

 

Det är inga nyheter, men tål att höras om och om igen, för så lätt är det hänt att vi glömmer och kör över hjärtats vägledning till förmån för vår mycket mer högljudda tankeapparat, sinnet/huvudet.

Att låta sig ledas av hjärtat handlar inte om att vara känslosam och följa med i varje känslosvall hit och dit, utan snarare om att lyssna till sin själ och hennes visdom – hjärtat är hennes domän och absoluta center.

Det handlar om att skifta fokus, från det yttre till det inre – att navigera vårt liv efter de signaler vi får i djupet av oss själva och inte efter vad vi ser med våra fysiska ögon, hör med våra fysiska öron eller uppfattar och förhåller oss till med vår intellektuella apparat med sin begränsade kunskap och erfarenhet.

Sinnet/huvudet är bundet av tid och rum och personlig erfarenhet, hjärtat och själen är förbundna med allt som är, med universum och evigheten och alltings källa.

Sinnet/huvudet planerar, använder sig av strategi och taktik och vill ha full kontroll både i nuet och på framtiden, vill räkna ut allt i förväg och se hela vägen fram till mål för att alls anträda resan.

Hjärtat släpper taget och den krampaktiga kontrollen både över var vi befinner oss och om vart vi är på väg – hon är, verkar och skapar här och nu och navigerar sig fram med intuitionen som kompass, i full tillit om att vi är på rätt väg och kommer dit vi ska, när vi i varje steg lyssnar till och följer hjärtat och vår själs röst. När vi låter den högre visdomen leda oss.

Att leva i nuet utan att ha (illusorisk) kontroll och överblick om vart vi är på väg kräver mod, och det modet hälsar oraklet att du har nu. Uppmaningen är att fatta beslutet att låta dig ledas av och gå ditt hjärtas väg, att lyssna till din själs röst och att sen göra vad du kan för att hålla dig till det.

Det är ett skifte som inte sker över en natt utan en process som tar den tid den tar – beroende på var vi befinner oss när vi börjar och hur lätt eller svårt vi har att släppa taget om vårt gamla sätt.

Du kommer med sannolikhet gå fram och tillbaka – det är inte för inte som avståndet mellan huvudet och hjärtat kallas ”världens längsta halvmeter”. Men så länge du är villig att varje gång du backar förnya ditt beslut, så kommer du allt mer att landa och slå rot för att tillslut finna att du slagit dig ner och gjort hjärtat till ditt enda och permanenta hem.

Nej, det är inte meningen att vi ska kasta allt som tillhör vår intellekt överstyr, men låt det vara ditt hjärtas tjänare istället för dess överman.

I djupet av dig vet du redan allt, i djupet där du genom hjärtat och din själ är förbundet med allt som är känner du sanningen, vet du vem du verkligen är och vad du har här att göra. Det spelar ingen roll om ditt sinne, ditt huvud, är överens med ditt hjärtas visdom eller inte – så länge du är villig, har modet och tilliten att lita på hjärtat och sätta dig upp mot den rädsla som sinnet föder. Det är i  konflikten mellan huvud och hjärta, i styrkemätningen mellan dem som all rädsla, smärta och lidande uppstår – när du varaktigt väljer ditt hjärta är du bortom den konflikten och all onödig smärta, allt lidande upphör.

Slut ögonen nu och fokusera din inre blick på ditt hjärtchakra. Ta några djupa andetag och slappna av så gott det går. Fortsätt sedan att bara andas utan att anstränga dig samtidigt som du föreställer dig ditt hjärtas ljus och hur det långsamt expanderar genom kroppen och vidare tills det tillslut omsluter hela planeten. Det behöver inte ta lång tid, men är någonting du kan återkomma till ofta, framförallt när du känner dig orolig eller spänd.

Och ha en fin vecka.

Tags:
2 Comments
  • Pingback:Budskap från oraklet 2 november 2015
    Posted at 06:46h, 02 november Svara

    […] Det var inte länge sen som den här uppmaningen var på tapeten sist så läs gärna om orakelbudskapet från 4 oktober. […]

  • Pingback:Veckans budskap från oraklet 9 november 2015
    Posted at 15:24h, 09 november Svara

    […] på frågan om det fanns ett budskap till bloggens läsare för veckan som kommer och upp kom samma kort som 4 oktober och som också var temat förra veckan – det är alldeles tydligt att vi inte kan få för […]

Post A Comment