Game of Thrones

Det tog mig lång tid att ge mig i kast med Game of Thrones, men när jag väl gjorde det såg jag fyra säsonger på en vecka – tio dar. Nu har femte säsongen börjat sändas i USA och kommer på SVT 2016.

För den som fortfarande inte sett serien rekommenderar jag den starkt – en fantastisk och storslagen ”fantasy” – en saga delvis inspirerad av historisk verklighet, med drakar och andra magiska inslag – som utspelar sig i en fiktiv värld och ett mytiskt rike, där nio ätter slåss och intrigerar om makten.

Det är oerhört välspelat, välregisserat, suggestivt, vackert – och våldsamt mellan varven, utan att för den skull kännas spekulativt in någon negativ bemärkelse – betoningen ligger på den mänskliga och mellanmänskliga dramatiken – i personporträtten och på relationerna mellan karaktärerna.

GameofThrones

No Comments

Post A Comment