Han helade sin brutna rygg med tankens kraft

Joe Dispenza var en ung och vältränad kiropraktor när han bröt ryggen på flera ställen i en cykelolycka och blev meddelad att han förmodligen aldrig skulle kunna gå igen. På grund av sitt yrke var han väl förtrogen med hur kroppen var konstruerad och eftersom han var övertygad om tankens kraft, bestämde han sig för att han inte hade någonting att förlora: han ägnade flera timmar om dagen åt att ”tänka sig igenom” ryggraden, bit för bit, nerv för nerv och se den för sitt inre som perfekt och hel. Några månader senare var han på benen och ansågs som ett medicinskt fenomen.

DR_JOE_PORTRAIT_BOOK

För honom blev det startskottet på en ny karriär, han skriver böcker och reser runt i världen och föreläser om hur vi kan förändra ALLT – också det som vi hittills ansett stört omöjligt – om vi bara vet hur, genom att tänka, känna och agera annorlunda.

För de flesta av oss låter det som sagor och skrönor detta med ”mirakulösa” tillfrisknanden och helanden – vad Dr. Dispenza gör är att han avmystifierar det hela och beskriver hur det fungerar utifrån både kvantfysik och neurovetenskapligt – hur både universum och hjärnan egentligen fungerar. ALLT ÄR möjligt – det är inte bara önsketänkande eller brist på ”realism” och ”flum”: den nya vetenskapen bevisar om och om igen att tillvaron och världen inte ser ut som vi trott sedan Isaac Newtons dagar.

Vi lever i en ny värld – en ny världsbild, ett nytt paradigm – håller på att ta form och om en generation kommer den vara lika självklar som den gamla har varit i ett antal århundraden. Det som ansetts och avfärdats som magiskt tänkande och andligt ”hokus pokus” kommer vara accepterat och en del av det etablerade och inte längre avfärdas som ”alternativt” eller suspekt och ”kvasi”. Skiftet har redan skett men det föreligger en viss eftersläpning innan de nya upptäckterna och insikterna står i skolböckerna, lärs ut på universietet – och den ”gamla stammen” som sitter på samhällets bärande och akademiska poster kommer behöva dö ut för att det nya ska slå igenom helt och hållet.

Fram till dess görs de nya rönen tillgängliga genom eldsjälar som Joe Dispenza och andra pionjärer som brinner för att föra ut informationen och påvisar hur vetenskap, mystik och den andliga verkligheten inte står i opposition utan i grund och botten berättar om och beskriver samma sak, bara på olika språk, olika nivåer och med olika metaforer.

För den som både är vetenskapligt lagd och samtidigt vet att det finns mer än det som möter det fysiska ögat är Joe Dispenza en fröjd att läsa eller lyssna på. Tyvärr tror jag inte hans böcker finns på svenska ännu, men för den som inte har någonting emot att läsa på engelska rekommenderar jag framförallt ”Breaking the Habit of Being Yourself” men också ”Evolve your Brain” och den allra senaste ”You are the Placebo”.

Dispenza var också med i den numera klassiska filmen ”Vad vet vi egentligen” (What the bleep do we know) som jag skriver om och länkar till i ett tidigare inlägg.

Lyssna på Dr. Joe Dispenzas egen presentation av en av hans böcker och på en intervju med anledning av samma bok. Samt en anslutande intervju där han adresserar hur framförallt barns hjärnor påverkas av videospel och datorer.

2 Comments
  • Pingback:Veckans Allis Tarot 18 maj 2015
    Posted at 17:58h, 17 maj Svara

    […] psyket, genom att arbeta mentalt. Det är inte hokus pokus utan faktisk verklighet. (Läs gärna inlägget om Dr. Joe Dispenza för inspiration, det kommer också snart fler artiklar i ämnet här i bloggen. Eller se filmen […]

  • Pingback:Filmtips!
    Posted at 16:49h, 04 september Svara

    […] Don Tolman som för mig är en ny men angenäm bekantskap, Neal Donald Walsh, Sonia Choquette och Joe Dispenza som jag har skrivit om tidigare samt en annan av mina personliga favoriter, Nassim Haramein, som […]

Post A Comment