Orakelbudskap 5 juni 2015

Jag drog ett orakelkort på frågan vad bloggens läsare behöver veta och fram steg ”Den varsamma trädgårdsmästaren” (Gentle Gardener) för att påminna oss om att vi skapar våra liv och vår verklighet med de tankar, känslor, föreställningar, förväntningar och övertygelser som vi har.

Det kan vara värt att fundera lite extra på just nu – framförallt om det är någonting i ditt liv som inte är som du vill att det ska vara: ta en stund och se om du kan identifiera hur du bidrar till att det är som det är.

När man pratar om att affirmera så avses oftast ett positivt påstående i presens – en mening eller flera som uttrycker någonting som man skulle vilja ha, se eller vara som om det redan vore en manifest verklighet.

Men i själva verket affirmerar vi hela tiden, varje tanke, varje ord, varje övertygelse är en affirmation i bemärkelsen att det vi tänker, säger och förväntar oss förr eller senare manifesterar det sig – tar form i den fysiska världen – vi är bara inte alltid medvetna om det. Om man tänker en tanke bara en gång är det försumligt, men samma tanke många gånger, då blir den tillslut vad vi kallar ”verklighet”.

Så, fråga dig själv om det finns det någonting som du tänker, tror, säger eller gör av vana utan att reflektera över det?

Att ”tänka positivt” handlar om mer än att bara ha positiva tankar i sitt medvetande, och att vilja att någonting är på ett visst sätt. Vi har också ett undermedvetet, som lever sitt eget liv – och det dessutom många gånger i konflikt med vår medvetna vilja.

Det spelar ingen roll hur mycket vi vill uppnå ett mål, om vi i vårt undermedvetna har en övertygelse om motsatsen – ett undermedvetande som dessutom gör vad det kan för att befästa den övertygelsen, till exempel genom att sabotera eller på andra sätt se till att vi misslyckas.

De flesta av oss har några ”favoritidéer” om oss själva och om vad som är möjligt och omöjligt, idéer och föreställningar som vi många gånger har fått till oss tidigt i livet och därför inte ens är medvetna om.

En hjälp kan vara att skriva ner en affirmation som du vill jobba med, och att lyssna på vad det är för negativa tankar och invändningar som kommer – och skriva ner dem också. Ägna sen lite tid åt att skapa affirmationer som adresserar och löser upp dem, eller gör dig av med dem på nåt annat sätt.

Att affirmera när vi ska somna är ett utmärkt tillfälle, eftersom dörren till det undermedvetna glider upp när vi glider in i sömn, och eftersom det till stora delar handlar om att omprogrammera det undermedvetna.

Att tänka positivt och att använda sig av affirmationer är ingen ”quick-fix” även om man i början ofta kan få snabba resultat. Förr eller senare stöter de flesta på patrull och många ger då upp och tror att det ”inte fungerar”.

Men om vi synar saken lite närmare är det i princip alltid och ofelbart så att vi då har mött på det här inre motståndet – att vi har någon tanke eller övertygelse, som sitter så fast och så djupt, att vi inte kan se det och därför inte kan genomskåda och göra oss av med det. Men det är då det gäller, och hittar man och bryter igenom de där underliggande hindren, kan det vara mycket som lossnar

Trevlig helg!

2 Comments
 • Marita
  Posted at 21:04h, 06 juni Svara

  Vilket vackert kort 🙂 Vilken lek kommer den från?
  Allt gott )O(

  • Allis Tarot
   Posted at 07:48h, 07 juni Svara

   Hej Marita,

   det är från en lek som heter The Enchanted Map Oracle Cards av Colette Baron-Reid

   Värme,
   Allis

Post A Comment