Kännande växter & skrikande räkor

Sverige är som bekant ett av världens absolut mest sekulariserade och materialistiskt orienterade länder. Som samhälle hyllar vi vetenskap och förnuft i bemärkelsen logiskt, linjärt och rationellt tänkande och avfärdar allt annat – går det inte att mäta eller väga eller dissikera fysiskt så finns det inte.

Därför är det extra roligt när vetenskapen har kommit till en punkt då den till och med kan anses vara mystikens och den andliga verklighetens nya språk – när den inom ramen för sina egna metoder kan förklara det som tidigare varit oförklarligt – men som healers, magiutövare, mystiker och andra visa kvinnor och män har vetat i alla tider.

Lynne McTaggart är en vetenskapsjournalist och en av de främsta informationsspridarna inom området. Hennes första bok hette Fältet (”The Field”) där hon redogör för forskningen med en mängd intressanta experiment som talar sitt tydliga språk.

Ett av många som gjorde ett oförglömligt intryck på mig var historien om en forskare som hade tråkigt en kväll i labbet och för att roa sig bestämde sig för att se om han kunde få utslag från en växt med hjälp av elektroder, ungefär som en lögndetektor, om han skadade växten på något sätt.

planta

Han kopplade upp plantan och medan han tänkte på hur han skulle göra för att göra den illa – om han skulle bränna bladen eller skära dem – upptäckte han till sin stora förvåning att apparaten gav utslag. Han trodde absolut inte att det var möjligt – skulle växten reagera på hans tankar? Han försökte avfärda det men kunde inte låta bli att följa upp med fler experiment – bland annat ett då han hällde levande räkor i kokande vatten – alla med samma resultat.

Detta är ungefär 40 år sen och han har – som alla andra sant banbrytande vetenskapsmän – fått utstå en hel del från sina kollegor och samtid av både hån och smädelser och annat – men nu har han börjat få upprättelse i takt med att andra kommit fram till samma sak – någonting förbinder oss alla med allting annat – ett energifält.

Längst in i materien och i allt som är finns det inte någonting av det vi kallar materia utan enbart energi, ett hav av energi som förbinder allt. Så att ”allt är ett” är inte bara en vacker spirituell tanke, utan en faktisk konkret verklighet. Allt ÄR ett – vi är alla sammanlänkade med varandra och vartannat, inte bara på den här planeten utan i hela kosmos.

Det finns massor med intressanta intervjuer och föreläsningar med Lynne McTaggart på youtube för den som vill fördjupa sig. Jag har lyssnat på en av dem och sammanfattar här några av de viktigaste punkterna där hon beskriver skillnaden mellan det gamla och det nya paradigmet (ett paradigm kan man enkelt säga är den syn på hur verkligheten och universum är beskaffat som är förhärskande i ett samhälle vid en given tidpunkt och från vilket allting annat utgår från – alla beslut och all aktivitet).

Det gamla – Newtonska – paradigmet utgår från dessa antaganden:

♦ Om man bryter ner allting till sina minsta beståndsdelar kan man förstå helheten
♦ Allting kan reduceras till en kemisk reaktion och det är denna kemi som bestämmer hur vi fungerar
♦ Protein är den grundläggande byggklossen i vår kropp och våra gener är byggmästaren
newton ♦ Vi är ett genetiskt misstag och summan av våra gener, det handlar om att äta eller ätas – bara den starkare överlever – så kallad genetisk dominans
♦ Psyket (mind), våra känslor, våra livserfarenheter och kognitiva funktioner sitter i hjärnan
♦ Vi är separata varelser och lever i ett välorganiserat universum av separata objekt som uppför sig i enlighet med bestämda och fixerade lagar i tid och rum – om man vill påverka någonting annat måste man göra det på en fysisk nivå
♦ Vi kan bara bota genom kemisk eller mekanisk manipulation
♦ En kemisk substans som tillförs kroppen kan ge en lokal effekt
♦ Vi tar bara emot information genom våra fysiska sinnen
♦ Hjärtat är enbart en fysisk muskel och pump i kroppen
♦ Tid och rum är avgränsade och konstanta och tiden är linjär

Det nya paradigmet berättar om en annan verklighet:

♥ Vi – och allt annat – är i grund och botten energi
♥ Vi ingår i och är delar av ett gigantiskt energifält – det så kallade Nollpunktsfältet, eller Fältet (som också är en slags gigantisk minnesbank med all information som någonsin funnit) – där det ständigt pågår ett subatomiskt energiutbyte mellan partiklar – en slags oupphörlig energidans eller tango
♥ Vi som varelser är i vår essens precis som de subatomiska partiklarna och vi gör också vår lilla energidans – vi är delar av och ingår i det här ständiga energiutbyte och är också delar av ett större energisystem
♥ Allting är förbundet med allting annat och påverkar allting annat, oupphörligen, vi delar och utbyter information ständigt
♥ Vi är alla sammankopplade och existerar bara i relation till annat
♥ Världen är i ständig förändring och inte fast och fixerad
KVANTFYSIKTID♥ Tid och rum är irrelevant och snarare en slags helhet eller totalitet istället för linjär – man kan påverka det som har varit genom att skicka en intention till dåtiden som förändrar nuet. Nuet har också visat sig bero på framtida omständigheter.
♥ Våra högre kognitiva funktioner finns inte i hjärnan utan i Fältet – psyket sträcker sig alltså utanför och bortom hjärnan
♥ Kroppen är ”decentraliserad” – känslor sitter t.ex. i hela nervsystemet och i varje cell i kroppen och inte bara hjärnan
♥ Kroppen ÄR psyket och psyket är kroppen (“Body” is “Mind” – ”Mind” is ”Body”)
♥ Psyket är sammankopplat med materien – vi tänker, därför påverkar vi
♥ Tankar är kroppens mest kraftfulla instruktör: kroppen kan INTE SKILJA PÅ TANKE, PERCEPTION OCH HANDLING – TANKEN ÄR DEN MEST KRAFTFULLA MEDICIN VI HAR
♥ Tankar påverkar inte bara den egna kroppen, utan även mottagarens kropp.
♥ Varje molekyl har visat sig ha sin egen frekvens – sin egen unika sång – vilket innebär att man kan framkalla en reaktion bara genom att ”spela” den sången/frekvensen – alltså utan kemisk substans. Frekvensmedicin är också mycket riktigt framtidens medicin.

Jag får säkert anledning att återkomma till Lynne McTaggart längre fram. Till dess kan jag tipsa också om en av hennes websidor – What Doctors Don’t Tell You – med research och information för alla som är intresserade av alternativ till konventionella medicin och behandling.

2 Comments
 • Sarah Jerngren
  Posted at 12:22h, 21 maj Svara

  Underbar text och starkt budskap! Det nya paradigmet är här och det är varmt välkommet, nu även in i vetenskapvärlden 🙂 tacksamhet i kubik för utveckling och expansion!! Tack för att du delar!!

  • Allis Tarot
   Posted at 12:36h, 21 maj Svara

   Tack Sarah!

Post A Comment