Månadens tarot december 2015

Månadens tarot drar fyra tarotkort för bloggens läsare varje månad.

 

Håll i minnet att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck i våra liv, men har du hittat hit gäller läsningen dig på något sätt.

Månadens energier är huvudsakligen svärd vilket är en mental energi och jag tolkar det i det här fallet som att det handlar om stress. När vi är stressade åker vi gärna upp i huvudet och det är egentligen bara där alla problem eller roten till alla problem sitter. I hur vi tänker. Det kan upplevas som lite utmanande, men alla utmaningar har en dold gåva i sig och för den som antar utmaningarna finns det mycket hämta i långa loppet. Så även om det på ytan kan verka lite knepigt, kom ihåg att livet handlar mer om ”hur man tar det än hur man har det” och ha en positiv förväntan och förtröstan inför månaden, helgerna och det som komma skall.

1-10 december: Åtta svärd

Du kan vara tillfälligt involverad i en situation de här dagarna som på något sätt har gått i stå och befinner sig i dödläge. Du kan känna dig tillbakahållen och hämmad av omständigheterna och oförmögen att uttrycka dig själv och det du vill.

I stor utsträckning handlar Åtta Svärd om de begränsningar vi ställer upp för oss själva – huvudsakligen genom att vi projicerar våra rädslor och hämningar på vår omgivning.

Alla ursäkter och orsaker vi har att inte röra oss framåt och skyller på vår omgivning är alltså snarare våra egna som vi lägger utanför oss och sedan uppfattar som om de var fristående och oberoende oss.

Åtta Svärd vittnar om att vi på något sätt, i någon form och något avseende sitter fast i dessa våra egna föreställningar och att den känsla av sorg och lidande som kortet beskriver på ett eller annat sätt till största delen är självförvållat.

Uppmaningen är att bli medveten, se det som verkligen är, att se det som stör och kommer i vägen för att kunna göra sig av med det och blomstra som den varelse vi egentligen är.

Omsatt till arbete kan det vara så att du känner dig frustrerad och irriterad. Det kan handla om oväntade hinder och störningar som dyker upp, och/eller du håller fast vid någonting, en situation eller en sysselsättning som du egentligen har växt ifrån för länge sen. Kanske är det dags att röra sig vidare eller genomföra någon annan slags förändring – om inte i det yttre så i det inre: du kan alltid ändra din inställning. Vi har vanligtvis tre val när vi står inför någonting: förändra, acceptera – eller lämna. Frågan är vad du behöver göra för att få tillbaka din sinnesro.

Vad gäller ekonomin kan det hända att du även där upplever frustration och det kan ha att göra med att du befinner dig i en negativ spiral på något sätt – ju mer du tjänar desto mer får du punga ut med. För att komma till rätta med det behöver du titta på olika alternativa möjligheter. Det kan handla om att söka ett annat jobb eller lägga till någonting till det du redan har. Titta också på om det är så att du kanske inte riktigt gör det som verkligen resonerar med dig.

Nu är energin så pass kortlivad så det kanske inte handlar om stora förändringar som behöver göras, utmaningen kan vara högst tillfällig. Lyssna på din inre vägledning, du vet innerst inne vad som gäller för dig och vad du behöver göra.

Om du har en relation och känner dig frustrerad och otillfredsställd, tillbakahållen och insnärjd och vill ha ut mer så handlar det troligtvis om att du vägrar att bryta ett band som inte längre har någon täckning och som inte är riktigt bra för dig. Om du saknar en kärlekspartner men gärna vill ha – ta en titt på vad det är som håller dig tillbaka – egentligen. Chansen är hög att det inte handlar om någon annan eller brist på presumtiva kärleksobjekt utan dina egna idéer och föreställningar, tankar och mönster. Vet du hur du ska ta hand om dig själv med kärlek och respekt? Det kan vara en bra början.

Pratar vi relationer generellt kan familj, släktingar och även vänner utgöra någon form av utmaning de här dagarna – andra kan visa upp en inte alltför smickrande sida av sig själva som kan svida lite. Om det är fallet, kom ihåg att vad andra gör är deras karma, om du låter dig dras med – eller ned – blir det ditt. Så vänd helst andra kinden till – vilket i praktiken betyder att bemöta negativ energi med positiv. Att inte svara med samma mynt utan höja sig över vad den än är. Att agera istället för att reagera. Vänd dig inåt och uppåt för att hitta ditt lugn och din jämvikt.

Det är bästa sättet att segla förbi det hela.

Du kan behöva gå djupt i dig själv för att hitta de svar som gör att du kan bryta dig loss helt och hållet. Börja med att erkänna att det är du själv som på något sätt och i någon form skapar situationen eller omständigheterna du är missnöjd med – även om du inte riktigt kan se hur till en början. Kom ihåg att det egentligen inte finns någonting ”där ute” som håller dig tillbaka.

Även om det kan vara tufft att se sanningen om sitt liv och sig själv, så är det fina i kråksången att om det är vi som ställer till det för oss, så är det också vi som kan ställa det tillrätta. Saker och ting och omständigheter har bara makt över dig så länge du låter dem ha det.

Ge inte upp och låt inte ett bakslag de här dagarna bli en anledning till att tappa modet. Den här energin kan vara en öppning till ett mycket friare inre liv – och ett yttre liv som speglar det. Genom att vi förstår den här kopplingen mellan våra egna föreställningar och tankar och våra livsomständigheter har vi kommit till en avgörande avsikt som kan förändra vårt liv mycket positivt om vi använder oss av kunskapen.

11-20 december: Knekt svärd

Den här riddaren representerar en man – och ibland en kvinna – som kan få saker och ting gjorda och som tar itu med och ger sig i kast med vad som än kommer i vägen. Han eller hon har ett högt tempo och stoppar inte för någonting och kan vara ”rapp i käften” – inser inte heller alltid att andra kanske har ett annat perspektiv på saker och ting och kan även vara lite svart-vit eller antingen-eller i tänkandet.

Kanske dyker han – eller hon – upp på arenan de här dagarna.

Handlar det däremot om en energi och en situation så representerar det ofta en virvelvind av aktiviteter. Det kan handla om det sociala livet, att det blir livligt eller att det är mycket att stå i och hektiskt – vilket med tanke på att det är dagarna innan jul verkar högst troligt.

Andas och ta det lugnt, se till att varva ner mellan varven – att bara sluta ögonen då och då och släppa allt några minuter här och där mitt i alltihop kan göra mycket: varje gång du ”frikopplar” hjärnan från dess högvarv, återknyter du till ditt inre – och har sedan bättre motståndskraft mot allt som sliter och drar i dig utifrån.

Om du har ett alltför högt varv kan det uppstå lite gnissel i maskineriet i relation till andra, stress kan göra att man saknar det tålamod och utrymme som krävs för att hantera varandra med tillräcklig varsamhet för att undvika konflikter. Undvik att vara alltför påstridig även om du är bestämd och vet hur du vill ha det.

På arbetsfronten ser det ljust och bra ut, framförallt för den som tänker på att försöka sig på löneförhöjning, befordran eller att byta tjänst på något sätt, chansen är stor att det faller väl ut och blir positiv respons. Det ligger för att dra till sig hjälp och stöd och att bli sedd för vad man kan. Kom ihåg även här att ta lite pauser då och då, så att du inte kör dig själv i botten.

I kärlekslivet är uppmaningen att fokusera på att göra det som ger tillfredsställelse och glädje – oavsett om det finns någon partner eller inte. Finns det fnurror på tråden i en relation och funderingar på om det är rätt att fortsätta eller inte så kan det vara en bra strategi att lägga uppmärksamheten någon annanstans ett tag eftersom det kan göra att det rätar ut sig och blir bra igen – förutsatt att man inte är där och petar och drar i det.

På samma sätt kan just rätt person dyka upp för den som är singel – genom att fokus läggs på annat än kärlekslivet och brist på partner. Att släppa taget är alltså bästa vägen framåt på den här fronten.

Vad gäller hälsan är det läge att göra lite egen research om du behöver det, om du har någon obalans eller annan hälsoutmaning. Ta reda på alternativa tillvägagångssätt att komma tillrätta med vad det nu kan vara och bestäm dig för vad som resonerar med dig – var sedan tydlig med hur du vill ha det. Det behöver inte handla om att byta läkare, medicinering eller skaffa sig en naturläkare, akupunktör eller homeopat – men det kan göra det. Vad det än är måste du först ha satt dig in i vad det är som gäller och känna att det är ordentligt förankrat i dig själv. Du vet vad som är bäst för dig.

Tålamodet kan tryta under de här dagarna – så var medveten om det och vinnlägg dig om att utöva så mycket du kan av den varan även om det i första taget tar emot. Du behöver tålamod för att processa vad det är som händer egentligen nu när allting går så fort. Du behöver tålamod för att höra din inre röst och känna ditt hjärtas uppmaningar.

Även om det går undan så behöver du inte stå på i ullstrumporna helt oreflekterat. Som sagt. Andas. Blunda. Ge dig ett par minuter här och där rakt upp och ner – du behöver inget tingeltangel, rökelse eller någon lotusställning för att återkoppla till ditt inre. Var du än är – på trottoaren, varuhuset, banken eller tunnelbanan – det är bara att sätta intention att göra det, sluta ögonen och rikta blicken inåt ett ögonblick.

21-31 december: Två svärd

Över själva juldagarna ser det ut att råda en relativ frid – även om det kanske för en del handlar om en tillfällig vapenvila – problem, konflikter och stora beslut får vänta till efter helgerna. Situationen kan vara lite spänd, och någonting pågår under ytan men förmodligen anstränger vi oss allihop så gott vi kan för att hålla det undan och borta.

Om det handlar om feghet eller hänsyn kan kanske diskuteras, men klart är att det är klokt att hålla känslorna under kontroll.

En del kommer kanske uppleva det som sker nu som en konflikt mellan huvud och hjärta, att inte veta vilken väg att ta och vilken röst att följa. De kan till och med känna sig handlingsförlamade. Det kan också handla om ett inre försvar mot någon insikt som är på väg att bryta igenom och ett behov av att stoppa huvudet i sanden en liten stund till.

Att ignorera saker och ting och låtsas som om de inte finns funkar dock inte i längden, förr eller senare behöver vi se vad som är och komma till någon form av klarhet kring det hela, men chansen att det sker just de här dagarna är inte jättestor.

På arbetsfronten verkar saker och ting stå stilla och besked drar ut på tiden och i kärlekslivet kan också saker och ting ha hamnat i ett dödläge av något slag.

I partnerskap och förhållanden kan det handla om någonting som är betydelsefullt för er båda som ni inte kan komma överens om. Det betyder inte att relationen behöver ta slut eller leda till varaktig separation. Men om det är någonting som ni inte kommer vidare med så ta ett litet brejk och tänk och känn igenom saker och ting på egen hand var och en för sig. När ni möts igen finns chansen att det ser annorlunda ut.

Hälsomässigt kan saker och ting vara relaterade till undertryckta känslor – vilket inte betyder att du inte ska söka medicinsk hjälp om det är befogat – men chansen är stor att det handlar om osäkerhet och kanske till och med ångest snarare än någonting annat. Tai Chi, yoga, andningsövningar, meditation, promenader i naturen kan hjälpa därför att det sätter dig i kontakt med ditt inre lugn.

Övergripande energi för hela december: Åtta bägare

Här finns det funderingar på att lämna en situation eller en relation – eller att du står i begrepp att göra det. Någonting ger inte längre den utdelning eller tillfredsställelse som det brukade och du kan ha varit medveten om det under en längre tid och blivit mer och mer medveten om vad det handlar om och vad du behöver göra. Det kan finnas besvikelse men det behöver inte göra det. Vad det än är har det börjat komma till ett naturligt slut och det är dags att gå vidare.

Förmodligen känner du en längtan efter mer mening och någonting som passar dig bättre och vill bryta dig loss för att uppnå det.

Resor eller byte av bostadsort eller bostad är en möjlighet nu eller inom en snar framtid. De förändringar du beslutar om här tar några veckor eller månader att utarbeta och sätta i verket.

Handlar det om arbete och karriär kan det dels handla om en lite trist atmosfär på jobbet och/eller vara så att det inte går att komma längre på den inslagna banan och att det istället är dags att se sig om efter en ny möjlighet på något annat område, i någon annan form eller på en annan arbetsplats. Följ din inre röst och låt hjärtat välja så att det nya resonerar med ditt inre – om det innebär att du måste ge dig iväg utanför din trygghetszon också ekonomiskt, så gör det.

När du kommer in i det nya kommer du troligtvis finna de finanser du behöver – vilket ofta är belöningen när vi gör det vi ”ska” göra – det vill säga, när vi inte arbetar för vårt ego utan i linje med vårt högre syfte och själ.

Handlar det om en relation kan det kanske kännas lite sorgligt, men är det dags att bryta upp så är det. En separation eller en skilsmässa är inte nödvändigtvis ett misslyckande. Ibland är det inte meningen och finns det inte förutsättningar för att vi ska följas åt mer än under en begränsad tid och då är det snarare ett misslyckande att stanna kvar i någonting som inte längre har någonting att ge.

Förmodligen finns det en del stress och kanske lite nedstämdhet här på grund av osäkerhet. Men försök att komma förbi det, för i själva verket är saker och ting på väg åt rätt håll. Om du inte mår fysiskt bra och är orolig ska du naturligtvis kolla upp att allt är okej om du har anledning till det, men förmodligen är det ingenting allvarligt utan istället osäkerheten som reflekteras i kroppen.

Sök dig stilla stunder och avskildhet. Vänd dig inåt och sök svaren, de finns där. Ibland kan vår andliga vandring börja utifrån ett slags behov, en upplevelse av brist – och därmed blir vi vägledda till allt vi önskar och mer därtill. Så ha tillit och följ din inre röst mot en ny horisont.

❤️

Avslutningsvis vill jag önska alla en riktig fridefull och God Jul & julhelg samt ett fantastiskt gott slut på 2015. Tack till alla som läst och läser bloggen, det värmer ända in i hjärteroten när jag tänker på er.

❤️

Kommentera gärna!

Och gilla min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment