Månadens tarot januari 2016

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om månaden som kommer – hittar du hit gäller det dig, men kom ihåg att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

 

Januari domineras av stavar som är en eld-energi, en stark och kraftfull början på det nya året – och dessutom en utomordentligt positiv sådan.

 

1-10 januari: Drottning Stavar

Först på scen för det här nya året är en drottning. Det kan innebära för en del att det finns en kvinna som påverkar de här dagarna på något sätt (jag skrev nyligen ett ett inlägg om de klädda korten där du kan läsa mer om henne). Hon är en erfaren, mogen och stark kvinna som kan vara behjälplig framförallt när det gäller arbete och andlig utveckling, hon kan komma med goda råd eller på något annat sätt bidra. Det hon initierar och är inblandad i brukar oftast gå bra. Hon kan också vara du själv, som fyller den funktionen eller rollen för någon annan.

Beskriver kortet en händelse eller ett tillstånd så kan det handla om att du står i slutet av någonting, antingen en situation eller en relation – för att det är klart, fullbordat på något sätt – och att ditt liv är fokuserat på just arbete och det spirituella under perioden.

Du kan få goda nyheter vad gäller jobbet eller att det sker förbättringar på något sätt. Drottningen kan vara chefen som är på din sida. Kanske har du också funderingar på att starta eget eller på något annat sätt ta ledaransvar eller står i begrepp att skrida till verket vad gäller det.

Handlar det om kärlek kan det innebära att den slår till nu, oväntat och plötsligt, med mycket passion och starka känslor. Med största sannolikhet finns det en djup andlig/själslig koppling mellan er. Det kan också handla om ett distansförhållande, med allt vad det medför – både fördelarna och nackdelarna kommer fram.

För en del kan finnas ett behov av att sakta ner tempot. Att njuta av resan och inte bara av farten. Uppmaningen är att lyssna på din inre och högre vägledning och att följa den – efter att du har försäkrat dig att den kommer från rätt ställe och inte är ett ego-trick – så att du fattar rätt beslut för dig själv.

Överlag gäller att du nu har energi och möjlighet att ta mått och steg mot att skapa dig det liv som tillhör dig, ditt sanna jag.

11-20 januari: Sex stavar

Om månaden börjar bra, så fortsätter den ännu bättre. Dessa tio dagar präglas av medgång, framsteg och framgång på alla fronter, inom alla områden. De som var i färd med att slutföra saker och ting redan de första dagarna kan vara fortsatt upptagna med det, och ha fortsatt vind i seglen – det ligger för att framgångsrikt genomföra och slutföra vad den nu än kan vara – drömmar och visioner som vårdats med uthållighet, intelligens och klarhet kan nu bli eller närma sig fullbordad verklighet. Oavsett alla eventuella hinder som har varit så ligger det för att vinna – det hårda arbetet som ligger bakom ger utdelning.

Det kan för en del handla om ett nytt – och bättre – jobb, en befordran eller bättre ersättning, erkännande och utmärkelse. Det finns också möjlighet till en bättre ekonomi, antingen relaterat till arbetet eller på något annat sätt – någon form av utdelning kan komma till dig.

I kärlekslivet kan det visa sig att den du precis har träffat eller träffar nu är den du väntat på och längtat efter – den som är precis rätt för dig – och att att det är besvarat och ömsesidigt.

Har du redan en kärleksrelation kan det handla om att du och din partner ser varandras sida av saken och att eventuella svårigheter klaras ut och relationen blommar upp.

Också din andliga utveckling kan bära frukt – det kan vara så att du nu verkligen kan se och känna att du kommer någon vart med dina andliga övningar och meditationer. Det kan även innebära att din mediala/psykiska förmågor kan  vara förstärkta eller förstärks.

21-31 januari: Översteprästinnan

Berättar att det mest största sannolikhet är någonting som pågår under ytan, att det är någonting som inte är som det ser ut att vara – och att enda verkliga sättet att ta reda på vad det handlar om är att fokusera och lyssna inåt och uppåt.

Du kan få svaret från din inre röst och ditt högre jag. Så ta tid de här dagarna till meditation och att komma i din själs fulla energi och kraft. Det är lät hänt när det är en massa larm och rörelse runtomkring att tappa kontakten – mer eller mindre – med sitt djupare och sanna jag.

Tidigare händelser, erfarenheter och minnen, framförallt det som ligger begravt i ditt undermedvetna, påverkar situationen som är och det är genom din intuition men även dina drömmar som du kan få vägledning i vad det är som händer och hur du ska röra dig framåt.

När det gäller arbete/karriär så kan saker och ting gå lite trögt till en början de här dagarna, men det finns också utsikter för en positiv överraskning i slutändan, lite i samma anda som tidigare i månaden – det kan komma en löneförhöjning, en befordran eller liknande.

Vad gäller ekonomin så kan det annars vara så att du inte har hela bilden och att det möjligtvis finnas en kvinna som du inte är medveten om som påverkar situationen. Håll dina funderingar för dig själv, och rikta dig inåt och uppåt för vägledning också här.

Gäller det kärlek kan antingen du själv eller den du älskar vara lite sval. Om det handlar om dig, så är uppmaningen att tina upp lite och/eller öppna upp om du i grund och botten är intresserad. Du behöver låta din värme komma fram. Gör du det ligger det för djup tillgivenhet och ömsesidighet.

Om du tycker att din andliga väg känns lite oklar just nu, och att du inte riktigt vet vad det är som gäller, så ta det lugnt. Ge inte upp utan fortsätt framåt. Ibland ser man inte klart, men det behöver inte betyda att man inte är på rätt väg.

Övergripande energi/tema för hela månaden: Tre stavar

Överlag gäller att en hel del av oss kan stå i princip på tröskeln till framgång på något sätt, att ansträngningar som gjorts börjar betala sig och ge utdelning – någonting som också beskrivs av de tidigare korten, så trenden är konsekvent.

Det är som om en milstolpe är rundad och i arbetet kan det yttra sig i att kommande förändringar är inom synhåll. Det är som det öppnar upp och blir ett flöde – vilket kan handla om nya kunder och klienter för dem som arbetar på det sättet, eller beställningar på varor eller tjänster om det är applicerbart.

För den som varit inne på en andlig väg länge kan det handla om att ta det hela till nästa steg och gå ut i världen och dela med sig.

Ekonomiskt betyder det att ett lån kan bli beviljat, att rörelsen eller verksamheten börjar gå med vinst eller att det bara går allmänt bra överhuvudtaget – det kan till och med finnas utrymme att handla någonting lite större och extravagant.

Drottningen i stavar handlade om möjligheten till ett oväntat och plötsligt kärleksmöte med själslig dimension och sex stavar betyder många gånger när det dyker upp i kärleksfrågor att det kan vara den rätte.

Tre stavar förstärker detta genom att kombinera båda delarna: en riktig själsfrände med vilken man har ett ”life mate bond” – eller till och med en tvillingsjäl – kan komma här, någon som i allra högsta grad representerar den absolut rätta partners.

Det ska bli spännande att se vad de intensifierade energierna på kärleksområdet kommer innebära!

Slutligen – om det har varit problem med hälsan kan det vända till det bättre. Som alltid är det viktigt att du kollar med professionell medicinsk expertis om det behövs, men det ligger helt klart för en positiv utveckling. För en del ligger det dock en uppmaning att se över och upp med balansen mellan arbete och vila, så att den inte blir snedvriden.

Mest av allt: kom ihåg att du har kraften att förändra och skapa ditt liv.

GOTT NYTT ÅR!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

4 Comments
 • maria
  Posted at 14:50h, 03 januari Svara

  Jag har en känsla för 2016 och när jag läser det du skriver blir den bekräftad <3

  • Allis Tarot
   Posted at 15:15h, 03 januari Svara

   Vad härligt Maria och ja, förhoppningsvis sätter januari den övergripande tonen för hela året.
   Allt gott till dig!
   Allis

 • åsa
  Posted at 15:59h, 03 januari Svara

  har en bra känsla runt det kommande året.
  mitt personliga år är 5 (lite längre fram) och mitt årskort är tvåan, översteprästinnan.
  uppskattar dina läggningar

  • Allis Tarot
   Posted at 16:30h, 03 januari Svara

   Tack Åsa! Gott Nytt år.
   Kram.

Post A Comment