Månadens tarot november 2015

Månadens Allis Tarot drar fyra tarotkort för bloggens läsare varje månad.

 

Håll i minnet att det handlar om energier som kan ta sig lite olika uttryck i våra liv, men har du hittat hit gäller läsningen dig på något sätt.

1-10 november: Tio bägare

Månaden börjar i kärlekens och glädjens tecken och har att göra med kärleksfulla och harmoniska relationer, andlig utveckling och medvetenhet, välgång och framgång – och att dela med sig av det goda.

Under de här dagarna finns mycket lycka att hämta i stort sett i vilken situation som helst – det ligger för att det vi har stått efter och kämpat för kan bli vårt och ge en upplevelse av trygghet och genuin glädje snarare än av att bara ”klara sig” och slippa lida.

Det ligger för alla former av samarbete och att jobba i grupp, att vara ett team och skapa välgång och framgång tillsammans med andra – vänner, kollegor eller familj.

Konkurrenssituationer och kriser kan lösas upp och sjunka undan och någonting vi har sökt och jobbat för kan äntligen ge någon form av utdelning. Har du väntat på att till exempel en överenskommelse ska ska gå i lås eller att du ska landa ett kontrakt, så är chanserna goda att det blir av nu – eller att det åtminstone utvecklar sig på något avgörande sätt åt rätt håll.

Det ligger också för att ta eller få nya kontakter – som på lite längre sikt kan ge fina möjligheter även ekonomiskt. Den som är sin egen, driver egen verksamhet eller företag, borde kunna vänta sig några fina dagar.

I kärlekslivet ligger fokus på att vara social och umgås med andra och på sann, djup och varaktig kärlek, på att knyta band. Har man redan knutit band men känner sig osäker på relationen – så ligger det en uppmaning att se till att tillbringa tid tillsammans utan andra störningar: ni är troligtvis rätt för varandra och kärleken finns där, den är bara begravd under vardagens plikter, jäkt och stress.

Vad gäller hälsan ligger det för en mycket positiv utveckling, speciellt om det varit kritiskt eller utmaningar på området och det är fördelaktigt att se över om det är någonting ytterligare du kan göra för att hjälpa till antingen i processen att återfå den – eller för att bevara den.

Kort sagt kan det nästan inte bli mycket bättre än så här och det kan finnas all anledning till tacksamhet.

För den som har svårt med det – svårt att antingen känna tacksamhet eller svårt med begreppet – kom ihåg att det i första hand handlar om en attityd (an attitude of gratitude) och är ett andligt verktyg snarare än en känsla/emotion. Tacksamhet kan medvetet praktiseras och är i själva verket i mångt och mycket självaste hjärtat i ett andligt liv och en förutsättning för en genuin andlig utveckling. Tacksamhet ger andlig kraft och styrka och fungerar dessutom som en magnet för mer att vara tacksam för vilket är en annan sida av saken som inte är att förakta.

11-20 november: Två Mynt

Handlar om balans, anpassning, jämvikt och flexibilitet på olika sätt – saker och ting är i rörelse och det handlar om att förhålla sig till det på bästa sätt.

På jobbfronten kan det handla om byte av arbete, omstruktureringar eller att förankra och stabilisera förändringar som redan har genomförts. Det handlar också om att ha många bollar i form av projekt eller idéer eller liknande i luften samtidigt och det ligger för arbetsresor och någon form av komplikationer relaterat till dessa, med förseningar och annat. Det betyder dock ingenting i långa loppet och i slutändan kommer det gå vägen.

Ekonomin kan kanske kännas lite osäker, men det kommer finnas tillräckligt – även om du måste ”låna från Kalle för att betala Olle” – det är en tillfällig svacka. Den som driver eget och oroar sig för finanserna kommer också ha det som behövs – nya kunder eller investerare kan dyka upp.

I kärleksrelationer som i grund och botten är stabila ligger det för förändringar – framförallt om det är någonting som skaver med en partner så kan det mycket väl ha att göra med brist på tid för varandra – när ni tar er den tiden så kommer ni upptäcka att kärleken finns där och skapa de förändringar som gör att ni tar er vidare stärkta tillsammans.

Den som är singel kan mycket väl ha en flirt som kan ge positiv energi men som inte nödvändigtvis leder någonstans i förlängningen.

Eventuella hälsoproblem är troligtvis stressrelaterade – är du orolig för att det är någonting allvarligt ska du naturligtvis kolla upp det hos en läkare eller annan kompetent yrkesperson men chansen är att stor att du kommer få lugnande besked.

Hitta någonting som hjälper dig att lätta på trycket och se till att slappna av – yoga, gymnastik, kampsport, boxning, löpning – eller vad det nu kan vara. Tänk också på den mentala inställningen och var noga med att göra dig av med negativitet. De flesta av oss vet idag att kropp och psyke hänger ihop och påverkar varandra, men ändå kan det vara lätt att glömma bort.

21-30 november: Den Hängde

Den här mannen kommer ofta med budskapet att det är dags att göra en kovänding vad gäller vårt sätt att se och förhålla oss till saker och ting, en 180-gradersförändring vad gäller vårt perspektiv – och att det är lösningen på vilket problem vi än må ha som vi känner att vi sitter fast i och inte kan ta oss ur.

Gamla idéer, tankar och föreställningar är inte längre giltiga. Vi kan ha växt ur dem, eller så var de aldrig våra utan bara någonting vi ärvde eller tog över, från våra föräldrar, våra kamrater eller samhället.

Den Hängde pekar också på hur viktigt det är att vi inte ser oss som offer för våra liv och våra omständigheter. Om saker och ting inte är som du vill eller önskar, titta istället på hur du bidragit eller bidrar till att det är som det är. Oftast är det våra egna inre staket som begränsar oss och inte ”verkligheten”.

Nu är det dags att släppa taget om det som inte längre tjänar oss, oavsett om det är en tanke, en idé, en uppfattning, åsikt eller föreställning. En av de absolut viktigaste och mest användbara insikterna man kan göra om livet är att saker och ting inte handlar om hur man har det – utan hur man tar det.

En aspekt av detta kan vara att som ett medvetet beslut söka och se det goda i livet istället för det onda.

Tacksamhet – som också var i fokus i början av månaden – kan vara en del av detta. Det behöver inte vara stora saker vi är tacksamma för, men det finns alltid någonting i allting och kan innebära just det perspektivskifte Den Hängde uppmanar oss till: istället för att se det berömda glaset som halvtomt kan vi välja att se det som halvfullt.

Det kan verka banalt för att det är så enkelt, och obetydligt, men det är ofta de enkla sanningarna som har verklig sprängkraft och kan innebära en totalomvändning – om man applicerar dem konsekvent. Ett ekollon kan vara litet, men om man vattnar och odlar plantan som skjuter upp blir det med tiden ett stort och stadigt träd.

Så. Om vi känner att vi inte kommer någon vart, om saker och ting inte rör på sig eller utvecklar sig som vi önskar, så är sannolikheten nu att vi är vår egen bromskloss och att vi kan förändra omständigheterna med hjälp av ett annat sätt att se. Därmed inte sagt att allting kommer hända på en gång, men all förändring börjar i det inre, så om vi vill se en yttre förändring är det i vårt inre vi behöver lägga om kursen.

Det kan också handla om att saker och ting behöver lite mer tid på sig för att falla på plats, och att vårt bidrag är att inte bli frustrerade över eventuella dröjsmål – då kommer det lossna framöver.

Sitter du fast eller har problem i en kärleksrelation gäller samma sak: försök se det hela ur din partners perspektiv – det är nämligen det som kan få det hela på rätt köl igen.

Övergripande energi: Hjulet

Hjulet betyder i princip alltid en vändning till det bättre, om det behövs och är dessutom kopplad till både vårt ”öde” och till att ha ”turen” med oss.

Det kan innebära att en ny riktning uppenbarar sig för oss under månadens gång, så var öppen för synkroniciteter – händelser som kan se ut som tillfälligheter men som har ett djupare, metafysiskt samband. Det kan vara ditt liv som vinkar till och kallar på dig, och vill att du ska ställa in kursen mot din destination om du inte redan har gjort det.

Hur som helst kan den ligga för en ny cykel eller ett nytt kapitel som börjar här, med nya omständigheter som leder till ett bättre liv. Förändringar som ibland kan vara plötsliga eller snabba och krafter i omlopp som stimulerar till utveckling och att växa. Kanske rör det sig om ett viktigt beslut som får återverkningar en bra tid framöver. Var inte rädd för att ta en risk i arbetet – inte dumdristigt, men en väl kalkylerad risk kan göra att saker och ting tar en oväntad och mycket positiv väg.

Hjulet påpekar också att om du befinner dig i en relation som inte längre verkar ha någonting att ge, som egentligen är över, så kan det vara dags att antingen släppa den eller i annat fall omvärdera den.

Om du inte har någon att ge din kärlek till, kan det vara idé att bli tydlig för dig själv vad det är du vill ha, vad det är för egenskaper du vill att en eventuell partner ska representera. Hjulet kan också i vissa fall handla om att någon som det inte är över med kan återvända.

Hjulet uppmanar oss att blicka inåt, att vara medveten om att livet handlar om mer än vad som möter det fysiska ögat. Använd lite tid till att kommunicera med din själ, ditt högre jag eller vad du nu har för namn eller bild för din inre visdom. Det är där du har din källa ur vilken allting annat springer.

Det är dina egna tankar, känslor och föreställningar som vänder hjulet, så ta ansvar för vad du tänker, känner och föreställer dig. Om det är någonting i ditt liv som inte är som du vill ha det, så kan du fixa det.

Ha en underbar novembermånad!

No Comments

Post A Comment