Orakelbudskap special – med anledning av Paris 13/11

Jag hade tänkt posta någonting helt annat idag, men på grund av det som har hänt drog jag ett kort på frågan om det fanns ett budskap till bloggens läsare med anledning av terrordåden i Paris igår kväll.

 

Gudinnan Afrodite klev fram med uppmaningen ATT ÄLSKA.

På det personliga planet kan den största utmaningen just nu vara att inte frestas att hata eller på något annat sätt vältra oss åt negativa tankar och känslor inför det som har hänt.

Självklart är det avskyvärt och förkastligt och de som ligger bakom har begått ett fruktansvärt brott, inte bara mot de som omkommit, blivit skadade och deras anhöriga och vänner, utan mot samhället och mänskligheten.

Men om vi börjar hata nu så bidrar vi bara till hatet i världen.

Vi kan fördöma och ta avstånd från det som har hänt, men att gå i fällan och svara med samma mynt, att börja hata – oavsett vad vi annars gör – är att förlora. Då är vi förlorade. Den som hatar är förlorad. 

Det finns så många som uttalar sig klokt och säger meningsfulla saker nu. Som påminner om de eviga sanningarna – att man inte kan fördriva mörker med mörker utan att det krävs ljus och att man bara kan lösa ett problem på en högre nivå än det skapats samt om vikten att inte tappa fattningen utan bevara fokus och ta hjälp av andliga principer för att förhålla sig till terrorismen, så jag sätter punkt för mig här publicerar istället ett citat av Marianne Williamson från hennes FB-sida idag som jag har tagit mig friheten att översätta:

”När nu ISIL har tagit på sig ansvaret för attackerna i Paris, har världen klivit in i ett fullständigt tillstånd av global kris. Ingenting kommer någonsin bli detsamma för vår generation. Frågan som vi nu står inför är inte bara vad vi behöver göra, utan vilka vi behöver vara för att kunna göra det? Vi har en utmaning framför oss som bara den mest och högst utvecklade civilisation kan möta på ett effektivt sätt, och som kallar var och en av oss att fasta, meditera, be – att göra vad vi än behöver göra för att bli redo, rena oss och överlämna oss till den uppgift som ligger framför oss. Var och en av oss kommer ha vår roll att spela i att hjälpa till att lyfta energierna och förbereda marken, hela de hjärtan som brustit och åstadkomma de mirakel som för ner och fram det Ljus som skingrar mörkret. Och mörkret kommer, i sinom tid, att inte vara mer.
Amen”

”With ISIL having claimed responsibility for the attacks on Paris, the world has entered into a full on state of global crisis. Nothing will ever again be the same for our generation. The question before us now is not just what do we need to do, but who do we need to be in order to do it? We have before us a challenge that only the most evolved civilization can meet effectively, calling each of us to fast, to meditate, to pray, to do whatever it is we need to do to ready ourselves, to purify ourselves, and surrender ourselves for the task at hand. Each of us will be assigned our part, how we ourselves can help uplift the energy and prepare the ground, heal broken hearts and work the miracles that will bring down the Light that disperses darkness. And darkness, in time, will be no more.
Amen.”

Tags:
,
No Comments

Post A Comment