Världens bästa & lyxigaste deo

För ett antal år sen var jag ute på stan och letade efter en deodorant utan aluminiumklorid. Jag hade nämligen hört att vissa ansåg att det fanns ett samband mellan den här kemiska föreningen av aluminium och klor och bröstcancer.

När jag inte hittade vad jag sökte försökte expediten sälja in några andra varianter, som hon menade var ”lyxigare” och underförstått därför också bättre.

sweaty-woman Jag sa ingenting men på väg hem med oförrättat ärende tänkte jag att lyxigare än giftfritt kan det väl knappast bli? Vad spelar det för roll om det luktar gott och är fint förpackat – om det samtidigt förgiftar kroppen och kanske gör den sjuk?

Nu påstår jag inte att man nödvändigtvis får bröstcancer av att använda en ”vanlig” deodorant med aluminiumklorid. Men med tanke på hur utsatta vi är från alla håll och kanter av miljögifter och ”många bäckar små” så är det väl bara en fördel om det går att utesluta något av allt detta? Och en lyx i ordets allra rättaste bemärkelse att kunna skona kroppen och bjuda den någonting som är naturligt och kroppsvänligt och inte angriper den?

Idag använder jag en kristalldeodorant som dessutom är den mest effektiva deodorant jag någonsin haft – ett doftlöst, fullständigt oskadligt och helt naturligt mineralsalt med 24-timmarsskydd som dessutom räcker riktigt riktigt länge, ett stift kan vara i uppåt ett helt år. Mannen i mitt liv använder den också och är hur nöjd som helst.
217497-natural-crystal-deodorant
Jag rekommenderar alla att testa, framförallt unga kvinnor (och män med för den delen) vill jag till och med uppmana: du har ingenting att förlora – det är en sån liten lätt sak att genomföra, och vad det gäller sambandet mellan aluminiumklorid och bröstcancer som en del inte anser vara fastslaget, så säger jag bara, att det är bättre att vara ”safe than sorry” och ta det säkra före det osäkra, framförallt när det är så enkelt gjort.

Det finns lite olika märken, alla troligtvis lika bra, och går att finna i välsorterade hälsokostbutiker eller på nätet, till exempel här

 

No Comments

Post A Comment