Världsmusik – 1 Giant Leap

Apropå etnisk och kulturell mångfald – två driftiga män – Duncan Bridgeman & Jamie Catto – har rest jorden runt med ett mulitmediaprojekt under namnet 1 Giant Leap och intervjuat folk, träffat filosofer, spirituella lärare, aktivister, artister & musiker, spelat in musik och skapat två fantastiska musikfilmer – de har bland annat mixat ihop folk i ljud och bild som sjunger och spelar samma sång fast vid olika tillfällen och på olika håll så att det ger känslan av att låtarna framförs samtidigt.

1_Giant_Leap

Det är en inspirerande och härlig upplevelse att se olika världar förenas i musiken och i den grundläggande övertygelse att om vi ska fixa den här planeten så måste vi göra det tillsammans. Carlos Santana, Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Robbie Williams, Dennis Hopper, Neal Donald Walsh, Susan Sarandon, Alanis Morissette, k. d. lang och Neneh Cherry är bara några av namnen i det breda persongalleriet av eldsjälar som förmodligen många känner igen.

Det mesta är på engelska och undertexter saknas, men det spelar ingen roll, man kan ha behållning även om man inte begriper vad de säger – eftersom musiken inte behöver översättas – den går rakt i kroppen.

För den som förstår finns det massor av tänkvärda och kloka tankar, idéer och perspektiv att ta del av.

Här nedan först ett klipp med musik från första filmen som inte går att hitta i sin helhet på nätet (men tycker du om vad du ser och hör, skaffa den gärna på DVD och stöd upphovsmakarna och projektet) – sedan den andra filmen i sin helhet.

https://www.youtube.com/watch?v=mb0Pb7XNwBU

https://www.youtube.com/watch?v=1Dm3_9xaNL4

No Comments

Post A Comment