Orakelbudskap 12 juni 2016

Budskapet den här veckan går rakt på sak – det är dags att städa upp, rena och rensa och göra sig av med gammalt skräp, allt det som inte längre fyller någon funktion och som på olika sätt står i vägen för vår utveckling och rörelse framåt och som bara står och samlar damm.

Det kan ha att göra med fysiska föremål – ni känner väl till ”Rensa i röran”, boken av Karen Kingston om Feng Shui som handlar om hur man kan göra sig av med saker och organisera runt omkring sig och på så sätt få effekt på alla områden av ens liv? Om inte kan den vara värd en bekantskap.

Att ha stökigt omkring sig rent faktiskt och praktiskt kan vara en riktig energitjuv och propp, så det kan vara idé att börja där om du känner att du på något sätt sitter fast.

”En symbolisk handling är också en handling” sägs det – och det stämmer: många gånger kan den symboliska handlingen vara det som sätter bollen i rörelse.

Också lådor och garderober kan behöva sig en omgång – ge bort, kasta, sälj – organisera, strukturera. Det kan innebära den nystart du behöver.

Uppmaningen gäller också emotionellt och mentalt: går du och släpar på en massa känslomässigt bråte som skymmer sikter och hindrar dig från att röra dig framåt eller med lätthet?

Då är det verkligen dags och hög tid att ta ett nappatag – även om du tycker att du redan har gjort en insats på området och klarat ut det värsta och mesta så finns det kanske ett ”bottenskrap” som det är läge att ta itu med nu. Du vet den där hårda svarta beläggningen i en kastrull som bränts vid och som man inte får bort vid en vanlig diskning? Utan som måste stå i blöt en stund och sen måste utsättas för stålull och en hel del gnidande innan den lossnar?

Om du aldrig riktigt gjort en grovstädning eller genomgång av dina tankemönster och känslor, eller bara en ansats som kommit av sig – så är det nu som gäller. Syna hur du tänker och vilka känslor som du vanemässigt hänfaller åt och fråga dig om det gör dig lycklig och harmonisk och verkligen är någonting som du behöver. Tillhör det dig? Tillhör det den du verkligen är, ditt sanna jag, eller är det sånt som du har plockat upp och samlat på dig under tidens gång?

Nu är en utmärkt tid för att göra sig av med ALLT som inte hör hemma hos dig.

Numerologiskt sett är 2016 ett nionde universellt år – vilket handlar om precis detta. Om det dessutom är ditt personliga år nio eller om du på något annat sätt är inne i en nia, är det extra fördelaktigt nu. (Du kan läsa mer om vad nian innebär och hur du räknar ut vad som gäller för dig här).

Överflödiga saker, tankar och känslor stjäl tid och energi som vi kan lägga på annat. Ibland kan röran och bagaget vara bromsklossar som håller oss tillbaka helt och hållet, tynger ner så vi inte kan röra oss ur fläcken.

När vi gör oss av med det överflödiga och daterade skapar vi rum åt det nya. Om vårt personliga utrymme – materiellt, mentalt, känslomässigt och andligt – är fyllt av skräp och annat ovidkommande har vi inte bara svårt att röra oss fritt, det finns inte heller plats för någonting nytt.

Så om du vill du ha fart på energierna och en förändring – sätt igång och städa upp! Det innebär också att slutföra, fullborda, avsluta, samla ihop lösa trådar. Sånt som är halvfärdigt eller ofärdigt tar också upp plats, om inte rent fysiskt så mentalt och känslomässigt – kanske är det en konflikt som behöver redas ut, ett känslomässigt band som behöver klippas, en kontakt som behöver tas. Ett brev som behöver skrivas, en skuld som behöver betalas – eller avbetalas… vad du än kan komma på.

Däremot är det inte meningen att du ska städa upp någon annans röra eller tvätta någon annans byk, så håll det i minnet och låt andra ta ansvar för sig precis som du gör för dig.

I övrigt finns ingenting att vänta på, utan sätt igång – och förbered dig på de positiva överraskningar som kan bli resultatet av din flit. Kanske kan du till och med få uppleva ett ”mirakel” eller två – någonting som tidigare verkat fullständigt omöjligt och som du inte förstår hur det skulle gå till kan bli verklighet.

Önskar alla en härlig junivecka!

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

Tags:
No Comments

Post A Comment