Orakelbudskap 14 december 2016

Det är hög tid att så här i slutet av året släppa taget om allt som inte längre fyller en funktion eller tjänar ett syfte i ditt liv.

Det kan vara tankar, föreställningar och åsikter, det kan vara vanor, situationer och omständigheter, det kan vara människor och relationer, platser eller föremål. Det kan vara drömmar och ambitioner som du har vuxit ifrån.

Vad det än är som håller dig tillbaka eller stänger inne, så är det dags att göra dig av med det nu.

Att släppa taget kan vara förknippat med rädsla – vi vet vad vi har men inte med säkerhet vad vi får och hellre väljer vi många gånger ett ”välkänt helvete” framför ett ”okänt paradis” – bara för att vi helt enkelt inte kan föreställa oss hur det skulle kunna vara annorlunda eller tro på att det kan bli bättre och för att vi är så beroende av tryggheten i det invanda även om det ibland kanske till och med är destruktivt.

Vi håller fast i det vi känner till bara för att slippa uppleva osäkerheten eller känna oss sårbara.

Vi vill ha garantier och veta säkert hur det ska gå innan vi är beredda att ta ett avgörande steg, men oftast fungerar det precis tvärtom – inte förrän vi tar risken och släpper taget uppenbarar sig det som ska träda i dess ställe. Om vi väntar på att det nya ska komma till oss först, får vi ofta vänta förgäves.

För att bereda plats för någonting nytt måste man röja undan. Visst kan det bli lite tomt i mellantiden men det är just i den tomheten som möjligheterna finns.

Och verklig trygghet finns ändå aldrig att finna i någonting yttre, allting som har form har en ände och ett slut.

Hur gör man då för att släppa taget, rent konkret? Man slutar att underhålla eller föda vad det nu är, med tankar och energi.

Och om rädslan för vad som ska hända dyker upp släpper man taget om den också – det finns nämligen ingenting att vara rädd för, mer än möjligtvis rädslan själv.

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment