Orakelbudskap 2 oktober 2016

Var inte rädd för det okända – varken för andra kulturer, framtiden eller ditt inre universum.

Många hanterar rädslan för det okända genom att försöka kontrollera tillvaron – vilket kan lyckas i en ganska stor utsträckning, i alla fall till en början i den mån man har ett visst mått av kraft och makt, men det kommer alltid en punkt –  och finns allting någon faktor eller parameter som inte låter sig kontrolleras – då det inte längre går och i grund och botten och långa loppet är det för det mesta förgäves och bortkastat.

Rädsla är både en tjuv och en fångvaktare. Den berövar oss på vår livskraft och håller oss bundna till människor, situationer, vanor och mönster som vi kan ha vuxit ur eller som inte tjänar vårt högsta bästa.

Ju förr vi inser att den materiella världen är förgänglig och att den enda trygghet vi egentligen kan finna är den vi kan hitta inom oss själva, desto bättre – desto både friare och tryggare på samma gång blir vi.

När vi inser att rädslan är en illusion – det vill säga någonting som vi upplever som verkligt men som egentligen inte är det – när vi genomskådar den och istället ”lutar oss mot vår själ”, är vi inte längre utlämnade till omständigheter och andra människor – då kan allting rasa runtomkring medan vi står stadigt förankrade i oss själva och till och med kan välkomna det okända.

Hur gör man då för att bli av med rädslor som man haft länge och/eller som styr en trots att man kanske inte ens är medveten om att man har dem och att de gör det?

Det är inte nödvändigt att bli medveten om varenda rädsla ner i minsta detalj, eller att ”bearbeta” dem, man kan komma en lång väg till en början bara genom att ”bunta ihop dem” och ”släppa taget” om dem . Någonting som kan låta abstrakt, men som egentligen inte behöver vara det om man vet vad och hur man gör och lägger lite krut på det.

Att släppa taget kan man säga i praktiken betyder att inte längre underhålla och den som känner sig manad kan pröva att under tjugoen dagar – två gånger varje dag (förslagsvis morgon och kväll) tjugoen gånger varje gång – med så mycket kraft, övertygelse, fokus och energi det bara går att uppbringa, upprepa följande: jag släpper nu varaktigt och permanent taget om alla rädslor, all oro och alla tvivel som inte tillhör mitt sanna jag och ersätter dem med en känsla av visshet, trygghet och glädje!

Med detta inte sagt att om du gör detta i tjugoen dagar så kommer du varaktigt vara befriad från alla rädslor du någonsin haft – men du kommer att bli av med en hel del och du kommer sätta en process i rörelse, som med tiden om du fortsätter och följer den vart den än för dig, kan sätta dig fri.

Var dock medveten om att om du gör detta så kan en del rädslor till en början både försvinna och komma tillbaka med förnyad kraft eller komma upp till ytan som du inte tidigare varit medveten om. Det kan vara besvärligt men är ett kvitto på att dina ord faktiskt tar och har effekt och om du då inte ger dig utan fortsätter framåt och inte ger upp, så kommer du i förlängningen få uppleva befrielsen i andra änden.

Visserligen kan det finnas annat som du också behöver göra, affirmationer och kraftord kan vara en igångsättare och del av det hela och de passar heller inte alla, men den för vilken det känns rätt och som använder sig flitigt av dem kan alltid vänta sig resultat.

Oavsett vilken eller vilka metoder man använder är personlig och andlig utveckling inte för veklingar och handlar i allra högsta grad om att göra sig av med ”rädslan för det okända”.

Läs gärna förra veckans budskap också om du inte redan gjort det eftersom rädslan var tema redan då.

Ha en härlig oktobervecka!

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

No Comments

Post A Comment