Orakelbudskap 7 augusti 2016

Kärlekens, passionens och fruktbarhetens gudinna Afrodite från den grekiska mytologin representerar feminin energi, skönhet och visdom och står för veckans budskap som är en uppmaning att ÄLSKA.

Mycket mer behöver egentligen inte sägas.

Ofta förväxlar vi kärlek med ett känslomässigt behov eller begär och att vilja ha någonting i utbyte, en villkorad kärlek som gives så länge föremålet för vår kärlek är eller gör som vi vill – men att verkligen och villkorslöst älska någon är att i första hand vilja denna någon väl – även när det personen ifråga gör eller är inte stämmer överens med våra egna värderingar, mål eller behov.

Det gäller även kärleken till oss själva – att älska sig själv handlar inte om att vara förälskad i sin egen spegelbild som Narcissus, utan att att acceptera sig själv som man är och att respektera, värna, vårda och ta hand om sig själv.

Självklart kanske – men svårt för många och för en del av oss kan det ta ett liv av medveten ansträngning att komma till den punkten.

Det går dock en liten bit i taget och finns ingenting viktigare – kärleken helar och läker, förlåter och förändrar allt.

Om du inte vet var du ska börja, eller om du behöver ta nya tag, så pröva med att under en tid lägga märke till vad du vanemässigt säger om och till dig själv – som t.ex ”vad dum jag är”.

Skriv gärna ner vad du hittar och ägna sedan en stund åt att formulera de positiva motsatserna – t.ex. ”jag är smart och skärpt” – och använd dem sedan som affirmationer.

Om det känns som ett för stort steg och som att du ljuger, pröva med att infoga ett ”jag är öppen för möjligheten”: ”jag är öppen för möjligheten att jag är smart och skärpt (även om jag inte kan känna det just nu)”.

Varje gång du kommer på dig själv att igen tänka någonting nedsättande, negativt eller kritiskt om dig själv, sätt stopp och använda sedan en positiva affirmation till dess att du har glömt bort varför du började. Var konsekvent och ge inte upp – många gånger när man förändrar djupare mönster så kan det efter ett tag verka som om allt blir värre och att det är fullständigt omöjligt – men det är snarare ett kvitto på att det biter och är effektivt och viktigare än någonsin att inte kasta in handduken utan vara bestämd och fortsätta framåt.

Ofta finns det mer och annat att också göra för att verkligen helt och fullt, på djupet och till hundra procent älska sig själv – men att bli medveten om och att ta kontroll över sina tankar kan vara ett alldeles utmärkt första eller nästa steg i processen.

Lycka till!

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

2 Comments
 • Yvonne Sunden
  Posted at 12:37h, 07 augusti Svara

  Jag har jobbat med min personlighet i många år. Tufft att bryta sitt negativa mönster men det går. Jag satt en rosa post it hjärta med orden jag älskar mig. På spegeln i badrummet. Till början var det svårt men sen blev det positivt. … Yvonne 💚

  • Allis Tarot
   Posted at 23:30h, 07 augusti Svara

   Ja Yvonne, ibland tar det tid, men om man inte ger sig så… tack för feedback!
   💖

Post A Comment