Veckans tarot 15 juni 2015

Veckans tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om den kommande veckan, tre kort för veckans dagar och ett kort för den övergripande energin.

 

Måndag – Tisdag: Magikern

Magikern är en mästare på att skapa, att arbeta med energierna för att nå önskat resultat i den fysiska världen. Med sin vilja, sitt fokus och sina tankar kan han eller hon skapa sin egen verklighet.

Att kortet dyker upp nu är en påminnelse om att vi alla har den förmågan, mer eller mindre utvecklad, oavsett om vi är medvetna om det eller inte. Vi skapar hela tiden med våra tankar, våra föreställningar och vårt fokus, och nu är det dags att använda detta till vår fördel om vi inte redan gör det.

Tänk på vad du tänker på – alltså: underhåll bara tankar på det som du vill se mer av. Har du problem, så ge dem ingen energi, utan svält ut dem genom att inte ödsla en enda tanke till på dem. Fokusera istället på lösningen, hur du vill att det ska vara istället. Det är inte att stoppa huvudet i sanden, och det är inget ”flum”. Det är att förhålla sig förnuftigt till en av universums grundläggande lagar – den att det det du ger och tillför energi växer i styrka och omfång. Om det är lättare sagt än gjort, om du inte kan låta bli att grubbla, oroa dig eller älta, finns det saker du kan göra för att komma till rätta med det – någonting som bloggen återkommer till längre fram.

Rent konkret ligger det i arbete någon form av framgång nära till hands. Sök det där jobbet du har i åtanke, eller be om befordran om det kan vara en möjlighet – chansen är stor att det faller väl ut. Är du konstnär eller håller på med någon annan form av skapande verksamhet kan inspirationen rinna till och din kreativitet nå nya höjder. Har du ett projekt som du har väntat på att sjösätta är  tiden nu. För alla gäller att använda sina specifika färdigheter och talanger för att nå sina mål.

Ekonomin kan också få sig ett lyft, antingen nu eller som ett resultat av någonting du gör nu.

För den som är singel och öppen för att möta någon finns det en chans att det under lite ovanliga omständigheter dyker upp en speciell person på ett lite speciellt sätt – någon som skulle passa ovanligt bra. Om du redan är i ett förhållande finns det möjlighet att relationen får sig ett lyft och fördjupas.

Känner du dig ur balans och har problem med hälsan, kolla upp så kallade alternativa metoder för läkning om du inte redan har gjort det. Fundera också på om det är så att du försummar någonting som egentligen är viktigt för dig, om det kanske är så att du inte helt och fullt lyssnar på din själ och följer ditt hjärta i hur du lever ditt liv och de val du gör.

Onsdag – Torsdag: Tio Stavar

Det här kortet har vi sett förut, så läs gärna det inlägget också.

Var medveten om gränserna för vad du mäktar med för stunden och agera utifrån det så att du inte bränner ut dig och kom ihåg att rikta dig inåt och uppåt för vägledning och kraft, istället för att vara helt inriktad på det yttre och köra på utan att ta hänsyn till din själs visdom.

Tio Stavar kan ibland betyda att det är dags nu att gå ut i världen och dela med dig av vad du har lärt dig. Om du känner att du inte kan för att det är så mycket annat som du har på ditt bord, så är det stor sannolikhet att det är det där andra som borde få stryka på foten – att du helt enkelt borde göra dig av med andra åtaganden som tynger ner dig för att få plats för en ny mission. Det är på dig det hänger. Du kan avlasta dig själv.

Är det någonting du sysslat med ett tag som känns lite tungt, men som är nästan klart, framförallt om det är någonting spirituellt eller ett kreativt projekt och det verkligen är en del av din själs arbete – då ska du inte ge upp utan fullfölja. Däremot kan du behöva be om hjälp med annat och om förståelse för att du behöver tid och utrymme för att kunna ro det i land på ett bra sätt.

Fredag – Söndag/Helgen: Fyra Stavar

Helgen blir fin på alla sätt. Många kommer ha möjlighet att koppla av med gott samvete, efter väl utfört arbete, och med en känsla av att någonting fullbordats och slutförts på högsta bästa sätt. Kanske finns det till och med anledning att fira.

Några kanske också får eller precis har fått ett jobberbjudande som innebär mer ansvar men också bättre ekonomi – och i så fall är det ingenting att tveka om: ta det, även om det skulle innebära till exempel att du måste flytta. Det kan vara en dörr till framtiden och en ny och välmående period av livet.

I kärlekslivet innebär Fyra Stavar för den som är i en relation att den kan vara på väg att bli ännu mer etablerad. Giftermål och äktenskap kan vara på tapeten och kanske till och med frieri – om inte precis i helgen, så nära förestående.

Om du är singel och bjuden på bröllop eller någon annan festlighet i helgen kan det vara där du träffar någon för dig. Även om du inte skulle vara intresserad av en partner just nu så kommer du ha ovanligt trevligt.

Övergripande energi: Måttfullheten

Veckans övergripande energi och tema är harmoni och balans. Antingen för att det är precis det du upplever eller för att det är just det du behöver sträva efter.

Om du befinner dig ur balans och upplever någon form av disharmoni, ta ett steg eller två tillbaka. Vänd dig inåt och uppåt, se det som sker i ett större perspektiv och från lite håll och lyssna till din inre vägledning. Är det någonting du gör eller håller för sant, som i själva verket står i vägen för din djupare lycka? Om det är så, vad kan du göra för att hantera och göra dig av med det?

Be din Högre Kraft/ditt högre jag om hjälp, och om du behöver hjälp utifrån, så tveka inte att be om det heller. Gör helt enkelt det du behöver göra för att komma i balans och nå harmoni. Det kanske inte går på en handvändning och du kanske får prova flera olika vägar och varianter innan du hittar precis det som är rätt för dig – men ge inte upp, du kommer nå jämvikt tillslut.

2 Comments
 • Iréne Friberg
  Posted at 07:54h, 06 juli Svara

  Hej!
  Har läst några av dina fina veckoförutsägelser och blir lite fascinerad av korten. Är intresserad av att skaffa några fler vackra kortlekar. Ur vilka är Temperance och den aztekiska gudinnan?
  Vänliga hälsningar,
  Iréne F.

  • Allis Tarot
   Posted at 18:57h, 06 juli Svara

   Hej Iréne & tack för uppskattade feedback.
   Den aztekiska gudinnan Coatlicue kommer från ”The Goddess Oracle” av Amy Sophia Marashinsky och Temperance har jag hittat på nätet, vet inte vilken lek det är men om du googlar ”Temperance tarot” så borde du hitta kortet.
   Allt gott/Allis

Post A Comment