Veckans tarot 25 maj 2015

Veckans tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta om den kommande veckan med tre kort för de olika dagarna och ett kort för den övergripande energin.

 

Kom ihåg att det handlar om generella energier som kan ta sig lite olika uttryck beroende på person.

Måndag – Tisdag: Fem Mynt

Det ser ut som veckan börjar med en dipp av något slag, kanske ett återfall i negativt tänkande. Fem Mynt var på tapeten för ett par veckor sen – läs gärna om kortet i inlägget från den 11 maj också eftersom det till stora delar även gäller här.

Negativa tankemönster kan ibland vara envisa och kräva kraftfulla och upprepade ansträngningar för att gå till botten och bli av med.

En aspekt av Fem Mynt är sk fattigdomstänkande – en form av negativitet – och när kortet dyker upp kan det peka på att vi har föreställningar om oss själva och hur världen fungerar som håller oss bundna vid en situation där vi upplever oss vara offer för omständigheter, utlämnade till andras välvilja.

Det kan se ut som om vi inte har någon del i någonting som drabbat oss oförtjänt, och på den allra enklaste och mest omedelbara nivån är det kanske sant precis så, men om man tittar lite djupare så speglar vårt liv de föreställningar, tankar och tankemönster och förväntningar vi – och vår omgivning – har.

När man är mitt uppe i dramat kan det vara svårt att se och att ta till sig, men för den som ändå gör det, och försöker se hur den själv har bidragit till utvecklandet av en oönskad livssituation finns mycket att hämta.

Det är också lätt att bli medveten om de stora och uppenbara bristerna i vårt tänkande och vår föreställningsvärld, men när de väl är avklarade, är det dags att börja korrigera det finstilta.

Vi är vanedjur, vi tänker de tankar vi alltid har tänkt, och dessutom så håller vi dem ofta för sanna – eftersom vi har tänkt dem så många gånger har de blivit vår verklighet. Men någonting blir inte sant för att vi tänkt det en miljon gånger och för att det har manifesterats om det var en lögn från början.

Jag skulle vilja påstå att stora delar av vårt samhälle och världen överhuvudtaget lider av fattigdomstänk – eller negativt tänkande i stort. Många gånger går det under täckmanteln ”realism”. Det är extra svårt när man delar sina (van)föreställningar med omgivningen, att genomskåda och frigöra sig från dem – men det är just då det behövs.

Ett tips kan vara att ta en vecka, eller åtminstone några dagar, utan att ta del av nyheter och mediarapportering, utan att ständigt matas med rapporteringar om katastrofer, brister och elände. Med det menar jag inte att vi ska bli helt världsfrånvända och hemfalla åt navelskåderi, men för att bli medveten om det man är en del av behöver man ibland frikoppla sig – någonting som för övrigt den gångna helgens orakelbudskap handlade om.

Ta gärna tillfället i akt de här dagarna och reflektera lite över detta, oavsett hur pass prekär situationen är för just dig just nu – det kan vara ett gyllene tillfälle att genomskåda några av dina egna föreställningar. Se om det är så att du har någon omhuldad uppfattning om dig själv och verkligheten, någon ”favorittanke” – eller kanske bara ett stående uttryck, någonting du säger eller tänker av gammal vana – som i själva verket bara befäster en negativ situation och håller dig bunden vid någonting som du kommit att tro att du är maktlös över.

Det kan verka oskyldigt, men om du tänker på att ordet är skapande, och att du varje gång du tänker eller säger någonting skapar just det, bokstavligt talat, så kanske det kan tjäna som en sporre att fortsättningvis välja dina ord och dina tankar på ett annat sätt och att göra dig av med det som speglar det du inte vill ha och se i ditt liv.

Vad det än är som pågår nu som det här kortet representerar kan det oftast klaras upp relativt enkelt och snabbt – det är oftast mindre illa än det känns och än våra tankar om situationen.

Onsdag – Torsdag: Eremiten

Det ser ut som en hel del kommer ägna lite tid åt introspektion av något slag, oavsett varför.

De flesta av oss lever liv som gör att vi mellan varven medvetet behöver avsätta tid och dra tillbaka uppmärksamheten från den yttre världen, från all yttre aktivitet – och istället rikta oss inåt, ta oss tid att kommunicera med vårt högre jag, lyssna på vår själs röst och vägledning och vårt hjärta – för att inte tappa bort oss och gå vilse.

Det behöver inte betyda att man bokstavligt drar sig undan rent fysiskt, även om det ibland är nödvändigt – det viktigaste är att skifta blicken från den yttre till den inre verkligheten, dels för att höra, men också för att få perspektiv – framförallt om någonting är svårt är det till stor och många gånger avgörande hjälp.

Förmågan att reflektera är det som ger mognad och visdom och när Eremiten dyker upp kan hon eller han också representera att en guide – en inre guide eller lärare, vårt högre jag eller en faktisk person – finns tillgänglig och är till hjälp i vår utveckling. Det kan vara någon som finns runtomkring eller kommer till oss – eller så kan det vara att vi kan komma att spela rollen som vägledare för någon annan.

Kortet kan också signalera slutet på en tid av tillbakadragenhet och ensamhet och därmed början på en ny fas, att det nu är dags att  knyta ihop säcken och de lösa trådarna och göra sig redo för att gå vidare.

Vad gäller kärlekslivet är det inte riktigt i fokus eller prioritet just de här dagarna trots Knekt i Stavar som veckans övergripande energi eftersom vi inte är riktigt känslomässigt närvarande. Det kommer dock snart att förändras. Och om det föreligger en situation på kärleksområdet som inte fungerar kan det med stor sannolikhet ha att göra med att det inte är rätt situation helt enkelt.

Fredag – Söndag/Helgen: Knekt i Bägare

Säkert är det en och annan som förälskar sig i helgen, antingen i någon ny, eller på nytt.

Samtidigt kan det för en del föreligga någon form av inre konflikt här, ett motstånd mot att ge sig hän åt kärleken, att hålla tillbaka för att det inte passar sig eller av risken att bli sårad.

Knekt i Bägare uppmanar oss att ta hjärtats väg och påminner oss om att när det gäller kärlek är den alltid värd risken – oavsett konsekvenserna. Att älska fullt ut är en transformerande upplevelse. Det är när vi håller tillbaka som vi verkligen går miste om någonting, någonting mycket värre och allvarligare än den övergående smärtan i obesvarad kärlek eller svek – livet självt.

Det är dock mycket vi kallar kärlek som inte är det. Och det kan vara värt att komma ihåg att det inte är kärleken som gör ont, utan bristen på den – framförallt vår egen brist på den. Om någon inte vill ha oss, är inte svaret att dra tillbaka vår kärlek – kan vi det var det inte kärlek utan utsikten att få våra behov tillfredsställda som vi förväxlade med kärlek – utan att älska ännu mer. Därmed inte sagt att vi ska vara korkade och låta oss utnyttjas eller binda oss rent praktiskt vid någon som inte älskar oss tillbaka – vi kan och ska gå vidare. Men vi behöver inte sluta älska.

Om det inte handlar om ett möte med en faktisk person ligger det ändå för energin och handlar då om emotionella upplevelser –  någonting som rör och berör dig och påverkar dig på djupet och kanske också förändrar ditt sätt att se på saker och ting och din tro på vad som är möjligt.

Övergripande energi: Knekt i Stavar

Knekt Stavar signalerar rörelse och förändring – kreativ energi, äventyr, risktagande och nya initiativ.

Det kan röra sig om en situation eller omständigheter som under en längre tid varit på ett visst sätt som nu börjar röra på sig och förändras till det bättre  – och det kan ske snabbt.

Synkroniciteter kan uppstå – alltså meningsfulla sammanträffanden som till synes saknar orsaksmässiga samband (även om de finns, fast på en djupare eller högre nivå) – som till exempel kan göra att saker och ting dyker upp i din väg innan du ens vet att det är precis vad du behöver just då.

Eftersom det ligger för rörelse och förändring ligger det också för resor. Det kan vara en arbetsresa eller så kan det handla om att du pendlar till jobbet eller någonting relaterat till arbete eller utbildning.

Det är också när du är ute och rör på dig, på långresa eller på tunnelbanan till jobbet, som sannolikheten är störst att du stöter ihop med någon med vilken det uppstår tycke och attraktion – om det blir kort eller långvarigt återstår att se, men det ligger för passionerade möten.

Med tanke på Knekt i Bägare under helgen, så förstärks möjligheten att det verkligen dyker upp någon på kärleksfronten, och i kombination med Knekt i Stavar kan det blir mycket starkt – de två knektarna i kombination gör också att det inte är omöjligt att du som redan har en relation får uppleva både en känslomässig och passionerad vecka och framförallt helg med din partner.

1 Comment
  • Pingback:Veckans Allis Tarot 22 juni 2015
    Posted at 17:13h, 21 juni Svara

    […] här kortet har kommit upp förr (så läs gärna tidigare inlägg) – förutom det som tidigare sagts, och som fortfarande gäller, handlar det här kortet om […]

Post A Comment