Veckans tarot 27 april 2015

Inför den kommande veckan har jag dragit fyra kort på frågan vad de läsare som hittar till bloggen behöver veta, tre för veckans dagar och ett för den övergripande energin.

Håll i minnet att tidsgränserna är flytande och att vi har att göra med energier som kan ta sig lite olika uttryck för olika individer.

Måndag-Tisdag: Fem Stavar

Den här energin relaterar till konflikt av något slag, om konkurrens, opposition – disharmoni, och uppmanar oss att inte bli rädda utan att hantera vad det än är på ett sätt som gör att vi växer som människor.

Många av oss kan måhända få oss en lite obehaglig överraskning de här dagarna, lite grand av ett slag i ansiktet. Det behöver inte vara en regelrätt örfil, men kanske en liten näsknäpp – vilket kan kännas bryskt nog. Hur som helst handlar det om att vi nu måste försvara det vi har uppnått på något sätt, om det är någonting världsligt eller vår inre harmoni – för att någon annan är ute efter – eller verkar vara ut efter – samma sak som vi eller kommer i vår väg och hotar oss på något annat sätt.

Vad det än må vara så är det läge att stå stadigt och inte ge vika och att inte låta eventuella rivaler få övertaget eller låta sig kollras bort på något annat sätt – du har vad som krävs för att framgångsrikt möta situationen.

Det här kan avse yrkesliv, en social situation eller andligen – det kan vara så att vad det nu som pågår mest försöker stjäla din energi på något sätt, så var uppmärksam på det och låt dig inte uppslukas av det som sker – skapa lite distans och fokusera på ditt.

Om det till exempel är frågan om jobbet, så låt inte din eller dina medtävlare eller konkurrenter distrahera dig. Koncentrera dig på det du gör och fortsätt göra det bra.  Tro på dig själv. Du kommer få den erkänsla du förtjänar i det långa loppet så länge du inte låter dig konsumeras eller ger dig in i hets eller eventuella fulspel andra kan ägna sig åt.

Relaterar detta till en kärlekssituation så bli inte modstulen eller svartsjuk om det ser ut som någon du är intresserad av har ögon för någon annan, och om du lever i en relation så börja inte anklaga din partner för att vara otrogen.

För det första skulle det bara vålla mer problem om det verkligen vore så, men för det andra är det troligt att saker och ting är inte riktigt är som de ser ut att vara. Skenet kan bedra.

Det kan vara så också att arbetet tar värdefull tid från din relation, och i så fall är lösningen på eventuellt gnissel att skapa utrymme för varandra och att vara tillsammans.

Fem är alltid en snabb och rastlös energi, så ta det lugnt. Stressa inte, kom ihåg att andas och koppla av, om så bara några minuter då och då. Försaka inte din meditation eller om du har något annat du brukar göra för att ladda de inre batterierna – rationalisera inte bort det bara för att det är bråda dagar och att någonting pockar på din uppmärksamhet – det är nämligen just odlandet av din inre frid och fred som gör att du kommer palla trycket och med bravur.

Överhuvudtaget är det så nu att vad det än är som pågår är du rustad att möta det – är du dessutom medveten har du ännu bättre förutsättningar.

Onsdag-Torsdag: Den Hängde

Den här mannen kommer ofta med budskapet att det är dags att göra en kovänding vad gäller vårt sätt att se och förhålla oss till saker och ting, en 180-gradersförändring vad gäller vårt perspektiv – och att det är lösningen på vilket problem vi än må ha som vi känner att vi sitter fast i och inte kan ta oss ur.

Gamla idéer, tankar och föreställningar är inte längre giltiga. Vi kan ha växt ur dem, eller så var de aldrig våra utan bara någonting vi ärvde eller tog över, från våra föräldrar, våra kamrater eller samhället.

Den Hängde pekar också på hur viktigt det är att vi inte ser oss som offer för våra liv och våra omständigheter. Om saker och ting inte är som du vill eller önskar, titta istället på hur du bidragit eller bidrar till att det är som det är. Oftast är det våra egna inre staket som begränsar oss och inte ”verkligheten”.

Nu är det dags att släppa taget om det som inte längre tjänar oss, oavsett om det är en tanke, en idé, en uppfattning, åsikt eller föreställning.

En av de absolut viktigaste och mest användbara insikterna man kan göra om livet är att saker och ting inte handlar om hur man har det – utan hur man tar det.

En aspekt av detta kan vara att som ett medvetet beslut söka och se det goda i livet istället för det onda.

Tacksamhet kan vara en del av detta. Ordet kan vara lite laddat och står inte alltid så högt i kurs, men det vi kanske inte tänker på då är att tacksamhet inte i första hand är en känsla, utan en attityd, ett förhållningssätt till livet och tillvaron.

Om man medvetet letar efter det som är positivt och gott och på så sätt odlar en attityd av tacksamhet, så följer vanligtvis känslan så småningom efter.

Det behöver inte vara stora saker vi är tacksamma för, men det finns alltid någonting i allting och kan innebära just det perspektivskifte Den Hängde uppmanar oss till: istället för att se det berömda glaset som halvtomt ser vi det som halvfullt.

Det kan verka banalt för att det är så enkelt, och kan verka obetydligt, men det är ofta de enkla sanningarna som har verklig sprängkraft och kan innebära en totalomvändning – om man applicerar dem konsekvent. Ett ekollon kan vara litet, men om man vattnar och odlar plantan som skjuter upp blir det med tiden ett stort och stadigt träd.

Tacksamhet ger andlig kraft och styrka, och det är andlig kraft och styrka vi behöver för att anta den utmaning som livet på den här planeten innebär. Att tacksamhet också fungerar som en magnet för mer att vara tacksam för är en annan sida av saken som inte heller är att förakta.

Så. Om vi känner att vi inte kommer någon vart, om saker och ting inte rör på sig eller utvecklar sig som vi önskar, så är sannolikheten nu att vi är vår egen bromskloss och att vi kan förändra omständigheterna med hjälp av ett annat sätt att se. Därmed inte sagt att allting kommer hända på en gång, men all förändring börjar i det inre, så om vi vill se en yttre förändring är det i vårt inre vi behöver lägga om kursen.

Det kan också handla om att saker och ting behöver lite mer tid på sig för att falla på plats, och att vårt bidrag är att inte bli frustrerade över eventuella dröjsmål – då kommer det lossna framöver.

Sitter du fast eller har problem i en kärleksrelation gäller samma sak: försök se det hela ur din partners perspektiv – det är nämligen det som kan få det hela på rätt köl igen.

Fredag-Söndag/Helgen: Ess Svärd

Den här energin har vi ganska nyligen stiftat bekantskap med – veckan som började den 6 april 2015 – så läs gärna det inlägget också eftersom det i princip är giltigt även här.

Den här helgen tror jag att kortet till stora delar anspelar på svärdets förmåga att se igenom illusioner och se saker och ting som de verkligen är – vilket är ett annat sätt att uttrycka det här med att byta perspektiv och att se saker och ting i ett nytt ljus.

Ess står som sagt alltid för nya begynnelser. Ett beslut kan vara en ny början.

Med tanke på veckans energier i övrigt kanske ett beslut att börja tänka annorlunda, eller att anta ett nytt perspektiv eller en ny attityd, står för dörren?

Veckans övergripande energi: Tio Bägare

Trots konflikter, konkurrens och en trolig känsla av att sitta lite fast så är veckans övergripande energi mycket positiv – tio bägare står för kärlek och harmoni på alla fronter men kanske framförallt i relationer och hemlivet – är helt enkelt ett av de mer positiva korten i hela tarotleken – så det ser ut som att vi kommer möta utmaningarna veckan erbjuder med mognad och balans.

Här finns mycket lycka att hämta i vilken situation som helst – det vi har stått efter och kämpat för blir vårt. Vi kan få uppleva en känsla av trygghet och genuin glädje snarare än att vi bara ”klarar oss” och slipper lida – konkurrenssituationer och kriser kan lösas upp och sjunka undan och vi återupptäcker den kärlek och harmoni som finns.

Här finns också mycket tacksamhet, så det verkar som vi kommer ta Den Hängdes uppmaning på allvar.

Kom ihåg att det alltid blir bra tillslut. Om det inte är bra, så är det inte slut. Och att vi kan välja hur vi ska förhålla oss till livets utmaningar och prövningar – även om vi inte alltid tror det, och inte alltid känner att vi kan det, så ÄR det möjligt.

Det behöver inte handla om år av gnetande och harvande, det kan vara ett skifte i medvetandet – ett perspektivbyte – som gör att vi ser någonting, eller allting, i ett nytt ljus. Och det är med det ljuset, det skiftet, som glädjen uppstår.

3 Comments
 • Pingback:Veckans Allis Tarot 4 maj 2015
  Posted at 12:51h, 03 maj Svara

  […] börjar – med samma kort som var förra veckans övergripande energi och tema –  i kärlekens och glädjens tecken och har att göra med […]

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 11 maj 2015
  Posted at 20:53h, 10 maj Svara

  […] här kortet har varit en del av veckan som började både den 6 april och 27 april. Läs gärna de inläggen också eftersom de till stora delar är giltiga också […]

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 7 juni 2015
  Posted at 14:57h, 08 juni Svara

  […] detta kort har varit på tapeten för inte så länge sen, så läs gärna även det inlägget […]

Post A Comment