Veckans tarot 4 maj 2015

Inför den kommande veckan har jag igen dragit fyra kort på frågan vad de läsare som hittar till bloggen behöver veta, tre för veckans dagar och ett för den övergripande energin.

 

Måndag- Tisdag: Tio Bägare

Veckan börjar – med samma kort som var förra veckans övergripande energi och tema –  i kärlekens och glädjens tecken och har att göra med kärleksfulla och harmoniska relationer, andlig utveckling och medvetenhet, välgång och framgång.

Tio Bägare berättar att någonting vi har sökt och jobbat för nu ger någon form av utdelning och att vi kommer känna oss nöjda och tillfredsställda med det – att vi i alla fall på något område av vårt liv, i någon aspekt, kommer känna oss lugna och trygga och lyckliga. Till skillnad mot att ”bara” vara fria från en plåga, kommer vi känna oss fyllda med positiv energi.

Det ligger för alla former av samarbete och att jobba i grupp, att vara ett team – att vi tillsammans med andra – vänner, kollegor eller familj – skapar ännu mer välgång och framgång i våra liv, på alla områden.

Är det någonting i arbetslivet som varit tufft så kan det lossna nu. En eventuell kris verkar lösa sig och istället infinner sig troligen en känsla av till och med harmoni. Har du väntat på någonting, till exempel att en överenskommelse ska ska gå i lås eller att du ska landa ett kontrakt, så är chanserna goda att det blir av nu, eller att det åtminstone utvecklar sig på något avgörande sätt åt rätt håll.

Det ligger också för att ta eller få nya kontakter – som på lite längre sikt kan ge fina möjligheter också ekonomiskt. Den som är sin egen, driver egen verksamhet eller företag, borde kunna vänta sig några fina dagar.

I kärlekslivet ligger fokus på att vara social och umgås med andra och på sann, djup och varaktig kärlek, på att knyta band. Har man redan knutit band men känner sig osäker på relationen – så ligger det en uppmaning att se till att tillbringa tid tillsammans utan andra störningar: kärleken finns där, den är bara begravd under vardagens plikter, jäkt och stress.

Onsdag-Torsdag: Nio Bägare

Det lyckliga stråket och de positiva vibrationerna fortsätter. Nio Bägare anses representera ”den goda fen”  – allt det vi ser som gott kan bli och vara vårt – någonting som varit problematiskt ligger bakom oss och någonting vi verkligen önskat oss kan bli vår verklighet nu.

Någon kanske får ett nytt jobb eller erbjudande på stående fot, bara sådär utan ansträngning, de här dagarna.

Har du tankar på att expandera är det bra att göra slag i saken nu, i alla fall att ta något avgörande steg i den riktningen. Möjligheter kan komma till dig på oväntade och lyckosamma sätt.

Att använda affirmationer och att visualisera det du vill se manifestera sig i ditt liv är särskilt gynnsamt just nu, så passa på.

I kärlekslivet kan passionen slå till, och band knytas ännu starkare. Det ligger alltså för fortsatt kärlekslycka och möjligheten att träffa någon också de här dagarna är stor, någon som i så fall tillför både glädje och lycka.

Kortet kommer dock med en liten varning: ibland kan det bli lite för mycket av det goda – så se upp med det och hemfall inte åt att bli lat eller gå till överdrift.

Ta inte heller några genvägar – så kallade ”quick-fixes” är inte att rekommendera nu, framförallt inte när det gäller hälsan, även om det skulle kunna locka. Inga bantningspiller alltså – men gärna en promenad, yoga  eller någon annan form av träning som både ger andlig och fysisk styrka.

Fredag-Söndag/Helgen: Tio Stavar

Så var det slut på det roliga.

Nej då, inte helt och hållet och det behöver inte vara frågan om någon störtdykning, men den här energin är helt annorlunda än den vi haft tidigare i veckan – kan kännas lite tungt

Du har förmodligen en hel del på ditt bord – ansvar och åtaganden som du inte kan eller vill komma undan – förmodligen vill du inte heller gärna delegera eftersom du vill ha det på ditt sätt och ingen gör det lika bra som du. Kanske är det så, kanske inte, men hur som helst skulle du tjäna på att dela med dig av allt det som måste göras, så att du får avlastning – det kan till och med vara nödvändigt för att det du håller på med ska kunna genomföras helt och hållet.

Det är lite varning för ”arbetsnarkomani” här – ett alltför ensidigt fokus på karriären och jobbet. Nu handlar det ju bara om den här helgen, och en svala gör ingen sommar som det heter, men om det är en tendens du har att alltid prioritera arbete på bekostnad av annat i livet så kan det vara idé att tänka till lite.

Det är dock inte nödvändigtvis fel att vara fokuserad på arbetet – om man är konstnär eller entreprenör till exempel så är att vara verksam ett sätt att leva och att överarbeta är lätt hänt om man gör någonting som är roligt – men i längden behöver alla vila och göra någonting annat ibland för att hålla hela sträckan ut.

Det kan också vara tungt på grund av någonting som du drivit, jobbat på eller med länge – och att det känns som energin tryter, men kom i så fall ihåg att det mest är frågan om en känsla: du kommer orka hela vägen och du är närmare mål än du tror.  Ta en paus, hämta andan en stund – det är inte att slappa eller att vara lat. Du kommer tillbaka med förnyad kraft.

Om du känner dig nertyngd i en relation, ta dig en funderare på varför. Se om det är någonting du tar på dig som inte är ditt, och om du i så fall kan lägga det av dig – men ta hellre ett steg tillbaka än att gå in i maktkamp.

Om du inte har någon kär, men gärna vill ha finns risken att du kan känna dig lite desperat den här helgen. Släpp det om du kan, – tids nog händer det att du träffar någon – men just nu skulle du må bättre av att avblåsa sökandet för en stund och tänka på någonting annat.

Veckans övergipande tema: Sex Mynt

Överlag, trots Tio Stavar med sin lite dämpade energi i helgen, så verkar det som om vi kommer ha en mycket fin vecka.

Med Sex Mynt rundar vi ett kritiskt hörn i någon bemärkelse – det är en mycket positiv vibration som berättar att vi går mot någonting bättre och lägger vedermödor bakom oss. För en del är det i det stora hela, för andra på åtminstone något område.

Det som verkat omöjligt kan ske. Alltifrån att någon återbetalar ett lån som du gett upp att få tillbaka eller att det öppnar sig en ny affärsmöjlighet till att du blir befordrad, får en stor bonus eller gehör för idéer och förslag till att du har utrymme att själv vara generös och hjälpa till där din assistans behövs på något sätt.

Livet lovar att ge dig vad du behöver och du kan i din tur ge vidare, vare sig det handlar om dina färdigheter, din tid, pengar eller någon annan form av energi – och på så sätt hålls också flödet i gång, någonting som alla tjänar på.

Myntkorten är oftast inriktade på de materiella aspekterna av livet, men det betyder inte att de inte kan signalera vad som händer på kärleksfronten och vad gäller romantik så kan Sex Mynt betyda att vi träffar en presumtiv partner – någon som kan vara både positiv, snäll och generös.

Har vi redan ett förhållande har vi förmodligen en fin tid tillsammans, en balanserad och harmonisk vecka med ömsesidigt givande och tagande.

3 Comments
 • Zelda
  Posted at 13:11h, 05 maj Svara

  Tack Allis!
  Ja tack, nu vill jag ha fast jobb.
  Väntar på kontakt. Känns bra i magen.
  Kram

  • Allis Tarot
   Posted at 14:54h, 05 maj Svara

   Härligt. Tack & lycka till!
   Kram/Allis

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 15 juni 2015
  Posted at 20:18h, 15 juni Svara

  […] här kortet har vi sett förut, så läs gärna det inlägget […]

Post A Comment