Veckans tarot 6 april 2015

Den här veckan har jag gjort lite annorlunda mot förra: istället för att dra tre teman har jag delat in veckan och dragit ett kort för måndag-tisdag, ett för onsdag-torsdag och ett för helgen samt ett kort för den övergripande energin. Vi får se vad som kommer fungera bäst framöver –  eller så kommer det bli lite variation vartefter.

Eftersom det är en allmän läggning och en läsning för flera, handlar i det i första hand om energierna som kan komma att komma till uttryck på lite olika sätt rent konkret – har du hittat hit så gäller den här läggningen dig!

Frågan jag ställde var vad bloggens läsare behöver veta om den kommande veckan.

Måndag och tisdag – Page i Stavar

Kortet symboliserar kommunikation, framförallt i form av budskap och meddelanden som kan dyka upp med goda nyheter. Du kan få ett positivt besked om någonting eller annan information som är bra att ha inför framtiden.

Det kan även handla om att du är redo att påbörja någonting, ett projekt eller en ny fas av ditt liv – eller bara att du är i behov av någonting nytt – ett äventyr eller en ny inställning, en ny idé eller liknande.

Det kan också betyda att någonting du har jobbat på – eller för – under en lite längre tid börjar bli färdigt att presenteras eller sjösättas på något sätt. Om det verkar som om någonting sätter käppar i hjulen så här i slutfasen, så är det ingen anledning att ge upp – överge inte dina ambitioner eller mål. Det ser lyckosamt ut på sikt.

På det spirituella planet berättar Page i Stavar om någon form av pånyttfödelse eller uppvaknande. Eftersom det är frågan om en så pass ”kort” energi på bara ett par dagar som det är här, kanske det inte handlar om några stora omvälvande saker, utan mer om en enkel aha-upplevelse – som ändå har förmågan att ställa saker och ting i ett lite annorlunda ljus.

Om man tolkar kortet mer bokstavligt kan det handla om att ett barn, en tonåring –  eller en vuxen som beter sig lite omoget – kan komma att vara en del av de här dagarna på något sätt. Någon med charm och karisma som lätt blir uttråkad och sätter igång saker utan att fullfölja dem, ställer frågor utan att vänta på svaret. Kanske handlar det om att göra en ny vän eller bekantskap eller till och med en romans på gång. Men det kan också vara oss själva som Pagen syftar på.

Onsdag och torsdag – Drottning i Mynt

Onsdag och Torsdag ser ut att ha att göra med de materiella aspekterna av livet och allt som det inbegriper. Det kan handla om att någonting i ditt liv behöver en praktisk lösning och att du behöver komma på en plan eller en strategi för detta – kanske handlar det om att rusta upp ditt hem på något sätt och göra det mer hemtrevligt och ombonat.

Det kan också handla om att du går i tankar på att skaffa ett nytt hem – när Drottning i Mynt kommer upp är det en bra tid att investera i ett nytt hem eller boende.

Vad det än är kan du i alla fall inte riktigt luta dig mot eller förvänta dig att andra ska vara till någon hjälp, även om du har deras stöd – hur du ska göra finns inom dig, så sök där – stilla dig och rikta dig inåt, uppåt och lyssna på din själs visdom och ditt högre jags vägledning. Där finns alla svar.

Du kan vara mycket mentalt aktiv, så passa på och kanalisera energin att skapa någonting som kan ge påtagliga resultat, nu eller i framtiden. Oavsett vad det handlar om, gör det du ”ska” – du kan få mycket gjort.

Om fokus ligger på arbete och du är ”din egen”, driver egen verksamhet, så kan kortet signalera att nya klienter och nya projekt är på ingång.

Drottning i Mynt är Moder Jord-energin och står för fruktsamhet och graviditet. Så kanske är det en och annan som blir gravid den här veckan, eller får besked om en graviditet. För många kan det komma att handla om kroppen de här dagarna, att ta hand om och ombesörja hälsan, genom att till exempel tänka på maten och hur vi kan äta för att må optimalt bra.

Om energin innebär en faktisk person i ditt liv som du har att göra med nu på på något sätt, är det förmodligen en slags modersfigur, en matriark till och med – en mogen, erfaren och stabil kvinna som styr och ställer över sina domäner. Det kan vara någon du söker för att få del av hennes visdom – trots att du måste finna den slutliga lösningen eller svaret i dig själv. Det kan också vara du som uppvisar dessa egenskaper nu och människor kan söka dig för råd eller vägledning. Dela med dig av dina inre rikedomar när du kan.

Helgen/fredag till söndag – Ess i Svärd

Kortet symboliserar den styrka som föds i motgången. När vi använder oss av vårt mod, vår viljestyrka och vårt intellekt för att nå våra mål, när vi har disciplinen, målmedvetenheten och det fokus som krävs för att stå på och inte ge oss oavsett vad vi möter.

Men svärdet är dubbeleggat: kraft och makt kan man använda både konstruktivt och destruktivt, så var försiktig och varsam och kom ihåg den grundläggande regeln att inte åsamka skada – och det inbegriper allt levande – människor, djur, natur och planeten i sin helhet.

Karma är ingenting vi kan tro på eller inte tro på – det är en lag i universum att det du sänder ut förr eller senare kommer tillbaka – och om vi skadar andra så är det EGENTLIGEN bara oss själva vi gör illa, om man ser det från ett filosofiskt/metafysiskt perspektiv och i långa loppet.

Så fortsätt framåt och gör det du ska, men se upp så att du inte gör illa på vägen, inte bara för att det är det rätta utan också så att du själv slipper efterverkningar för egen del längre fram på vägen. Att strunta i detta kan stå dig dyrt även om du inte är medveten om det, eller tror det i stunden.

Om någonting är problematisk nu, så kan det ha att göra med att du inte ser verkligheten riktigt klart och att du behöver se eller skära igenom de illusioner du förmodligen har om situationen så att du klart kan urskilja sanningen om det som är.

Förmodligen har du redan börjat tänka och kommunicera lite annorlunda – om så inte är fallet så är det dags nu. Du kan få nya idéer och komma i kontakt med nya sätt att tänka som hjälper dig att finna lösningar på sådant som besvärat dig länge.

I kärlek kan energin som det här kortet representerar handla om känslomässiga svängningar och extrema yttringar. Din kärlekspartner kan plötsligt bli kall – eller så kan du få vara med om en oväntad romans eller sexuell eskapad där det hettar till ordentligt. Om du är i en relation som inte är vad du önskar och kanske funderar på om du ska avsluta den eller inte, så säger kortet att det kan vara en bra idé: att bara låta saker och ting vara för att de rullar på även om de är otillfredsställande för ingenting gott med sig på sikt eller i långa loppet.

Det låter som vi både kommer mötas och kanske bestämma oss för, eller åtminstone fundera på, att skiljas åt den kommande helgen. Ess har alltid har att göra med nya begynnelser, och även en separation är ju inte bara ett slut utan också en början. Kom ihåg att även om det kan skapa inre oro, kännas olustigt och kanske till och med vara ångestframkallande med förändringar ibland, så är de oftast i grunden goda och leder dig dit du kommer upptäcka att du alltid velat gå. Låt inte rädsla hindra dig! Modig är inte den som inte känner rädsla, utan den som är rädd, men törs ändå.

Den övergripande energin för hela veckan symboliseras av Narren

– vilket känns följdriktigt efter vad vi precis har varit igenom med påsken, astrologiskt, det förra Veckans Allis Tarot avslöjade och med tanke på Ess i Svärd som helgens energi – då Narren betecknar början på ett nytt äventyr, ett steg ut i det okända.

Här handlar det om att förvänta sig det oväntade, och att lita på dina instinkter och din intuition utan att oroa dig för konsekvenserna – ha tillit till att du kommer att nå ditt mål utan större problem eller bekymmer. Det är här det gamla slitna uttrycket ”idag är första dagen på resten av ditt liv” verkligen är på sin plats.

Narren är det första kortet i Tarotlekens ”Stora Arkana” som med sina 22 kort i sin helhet beskriver själens väg till mognad. När vi har kommit till det sista stadiet som symboliseras av kortet Världen – tar det inte slut där, utan börjar om, på en ny nivå, med Narren. När vi har anlänt till vår destination är vi alltså inte framme, utan tar sikte på en ny horisont.

Numerologiskt beskrivs detta bland annat genom att Narren både symboliseras av talet 0 (noll) och 22.

Narren berättar att nu handlar det inte bara om att ha mod, utan också optimism, att lita inte bara på oss själva utan också på livet och att det i grunden är gott. Möjligheterna är gränslösa, det är vi själva som sänkt vår blick och satt upp våra egna staket.

Det är dags att pröva någonting nytt – och varför till exempel inte en helt ny attityd? Ett nytt förhållningssätt kan öppna dörrar där det förut bara var en vägg. ”Det är inte hur man har det, utan hur man tar det”, som det heter. När vi förändrar vår inställning, och våra tankar, förändrar vi våra liv. Det kanske inte sker på en kafferast, men lite i taget, har snart tagit oss en lång bit på väg.

Narren symboliserar att vi aldrig kommer till slutet av våra möjligheter, även om vi tror det, att det alltid finns ett steg till att ta. På engelska säger man: ”Leap and the net will appear” vilket kan översättar ungefär med: ”Ta språnget – så kommer skyddsnätet att veckla ut sig” – vi kan alltså inte stå vid kanten och vänta – då kanske vi blir stående i evighet – utan ibland är det enda raka att bara ta ett kliv eller kasta sig rakt ut.

Det finns en tid för allt, i alla fall för det mesta. Ibland är det läge att vara lite mer försiktig och kolla var vi sätter ner fötterna. Den kommande veckan ser dock inte ut att vara en sån tid.

7 Comments
 • Tingeling
  Posted at 20:59h, 07 april Svara

  Tack
  Härligt. Spännande att se vad som blir

  • Allis Tarot
   Posted at 21:37h, 07 april Svara

   Ja, tack, det blir spännande, hör gärna av dig och berätta!

 • Pingback:Helgbudskap från Oraklet
  Posted at 05:29h, 10 april Svara

  […] kände att det fungerade bra att komplettera Veckans Allis Tarot med ett orakelbudskap till helgen som vi gjorde i påskas, så vi gör det […]

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 27 april 2015
  Posted at 19:11h, 26 april Svara

  […] här energin har vi ganska nyligen stiftat bekantskap med – veckan som började den 6 april 2015 – så läs gärna det inlägget också eftersom det i princip är giltigt även […]

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 11 maj 2015
  Posted at 17:45h, 10 maj Svara

  […] här damen visade sig först 6 april och kommer nu tillbaka. Hon är Kejsarinnan förklädd till Moder jord, förbunden med jorden och […]

 • Pingback:Veckans Allis Tarot 13 juli 2015
  Posted at 14:25h, 13 juli Svara

  […] hittar henne således i ett inlägg från 6:e april och ett annat inlägg från 11:e maj – läs gärna dem för att veta vad de här dagarna har […]

 • Pingback:Månadens Allis Tarot oktober 2015
  Posted at 10:47h, 03 oktober Svara

  […] För mer, se Narren 6 april 2015 […]

Post A Comment