Veckans tarot 7 juni 2015

Veckans tarot drar fyra kort på frågan vad bloggens läsare behöver veta om den kommande veckan, tre för dagarna och ett kort för den övergripande energin eller temat.

 

Måndag – Tisdag: De Älskande

Veckan börjar med De Älskande, eller Paret, som de ibland också kallas – ett kort som var uppe för några månader sedan, så läs gärna det inlägget också, eftersom det till stora delar gäller även här.

De älskande kan handla om kärlekslycka, äktenskap och att finna sin drömpartner. Det kan handla om förändring som står för dörren, en förändring som mycket väl kan ha med kärleken att göra. Antingen är det en relation på ingång eller så är det en pågående relation som är på väg att förändras. Kanske är det ett romantiskt äventyr som innebär en prövning av något slag, och där det måste fattas ett beslut.

Tänk noga igenom ditt beslut innan du agerar på det, på vad det kan få för följder eftersom det kan få djupgående konsekvenser.

Att ta ett beslut är att göra ett val, och frågan är om vi ska följa huvudet – det logiska och rationella – eller hjärtat. Det finns som bekant inga garantier i livet – vill man ha garanti får man köpa brödrost som nån sa nångång – men kärleken, om den är sann, är som sagt alltid värd risken.

Att älska fullt ut är ett val som alltid leder oss rätt, oavsett var vi hamnar – många gånger håller vi tillbaka av rädsla för att bli sårade, men det är just tillbakahållandet som verkligen riskerar att såra oss.

Också när det gäller arbete och karriär kan vi stå inför någonting där vi måste välja – och när det är väl är gjort kan vi förvänta oss att saker och ting tar en positiv utveckling. Någonting som kanske inte ser så kul eller bra ut vid ett första påseende kan i själva verket visa sig vara en förklädd välsignelse.

Vad gäller ekonomi så kan utvecklingen också vila på ett beslut av något slag som måste fattas – när det väl är gjort, så kommer det lätta, om det varit ansträngt ett tag. Pengar och en bättre finansiell situation kan komma genom partnerskap av något slag, eller genom att föra samman människor för ett gemensamt mål av något slag. ”Tillsammans” är honnörsordet för det är kortet och de här dagarna, inte ”själv” och ”alena”.

Om det är hälsan som är på tapeten så kan så kallade livsstilsförändringar vara en nyckel och det som krävs för att återfå balans.

Om du redan har fått en diagnos av något slag finns en uppmaning att skaffa en ”second opinion” – alltså att låta någon annan som också är kvalicificerad komma med ett utlåtande. Hur som helst så måste du själv vara aktiv i ditt eget tillfrisknande och helande. Gå inte omkring och affirmera att du är sjuk utan använd visualiseringar, positiva tankar och affirmationer för att stärka dig och hälsan.

Onsdag – Torsdag: Kejsaren

Efter De Älskande som handlar om att följa hjärtat kommer Kejsaren som pekar på vikten att använda huvudet också.

Kejsaren har kontroll över sinnet och sina tankar, fokus och viljestyrka, handlingskraft och förmåga att övervinna motstånd – egenskaper som kan komma väl till pass: ta ansvar för dig själv och dina önskningar, dina val och skrid till verket. Se upp dock eftersom Kejsaren också kan innebära en överbetoning på det rationella på bekostnad av känslighet och ömhet i nära och romantiska relationer.

Någonting som du har drömt om, fokuserat på och arbetat för börja ta form. Det kanske inte är alldeles tydligt, men lita på att det är på gång. Din största tillgång är din vilja just nu – se alla hinder och problem som utmaningar och även här är det ett ovanligt bra läge att använda affirmationer och visualisering för att skapa det du vill åstadkomma och för att skapa nya möjligheter.

Var öppen för och ta vara på synkroniciteter – att saker och ting händer som ser ut som tillfälligheter men ändå har ett meningsfullt samband – följ de tecken du får och ditt högre jags vägledning.

Kejsaren kan naturligtvis också vara en faktisk man i ditt liv. Det kan ligga för att du blir sedd på något sätt, av en chef eller någon annan i beslutfattande ställning och att du kan komma att få beröm för det du kan och gör.

På kärleksfronten kan han innebära en äldre och mer erfaren person, och någon med vilken det inte slår gnistor till en allra första början utan där kärleken skulle kunna växa fram, eftersom ni trots diverse yttre olikheter passar varandra utmärkt och kompletterar varandra. Avfärda alltså inte någonting bara för att det inte stämmer med dina förutfattade meningar om vad det är för partner du ska ha, eller hur kärlek ska se ut – det skulle kunna överträffa alla förväntingar.

Fredag – Söndag/Helgen: Fyra Bägare

Efter veckans kraftfulla inledning och början, och kanske också som resultat av intensiteten i de Fem Stavarna som veckans övergipande energi, uppstår det här någon form av missnöje – kanske en upplevelse av anti-klimax och en känsla av att ”smekmånaden” är över. Vi kan av någon anledning tycka riktigt synd om oss själva och tappa gnistan.

Men Fyra Bägare är ett kort som i första hand handlar om oss själva, vår inställning och vår attityd, och inte hur saker och ting verkligen är – för de är med stor sannolikhet bättre än vi tror och än vad vi tänker och känner.

Det finns i själva verket fina utsikter och möjligheter för både glädje, tillfredsställelse och utveckling, men det är helt och hållet upp till dig själv. Så, om det inte är så att du är kliniskt deprimerad eller någonting annat liknande som kräver professionell hjälp eller behandling: ryck upp dig – att sura eller vara negativt inställd hjälper inte.

Vänd tankarna. Här gäller det klassiska exemplet med glaset som du kan se som halvfullt eller halvtomt. Valet är ditt, och om du väljer att fokusera på det positiva, att sätta stopp för negativt ältande och istället se vad du har för möjligheter och agerar på det, så kan du få uppleva förnyad kraft och en skjuts framåt.

Om du inte kan vända dina tankar själv, utan faktiskt är deprimerad så kan det vara läge att söka hjälp. Det behöver inte vara läkare och piller på recept, det kan vara någon annan som är kvalificerad att arbeta med svårare och mer komplexa sinnestillstånd. Det har till exempel visat sig att aminosyror till kan ge bättre resultat än anti-depressiva och ångestdämpande läkemedel, och det utan alla biverkningar som vanliga konventionella läkemedel har, så det är någonting att ta under beaktande. (Observera att detta inte är ett råd utan ett tips, behöver du läkarhjälp ska du naturligtvis söka det). Hur som helst – lås inte in dig och försök reda ut allting själv. Det är inte alltid man kan ta sig i kragen, utan behöver bistånd och att be om hjälp när man behöver är inte en svaghet utan ett tecken på mod.

Handlar det om en relation där du känner dig stött eller sårad eller otillfredsställd så kommer du heller ingen vart med att gå omkring och hålla det för dig själv och vara på dåligt humör eller förbannad. Gör istället en ansträngning och se vad det är som verkligen pågår, och din egen del i det, och prata med din partner.

Om du inte har en relation så kan det vara så att det inte saknas intresserade potentiella partners, men att du avfärdar alla innan du ens har gett dem en chans.

Övergripande energi: Fem Stavar

Också detta kort har varit på tapeten för inte så länge sen, så läs gärna även det inlägget också.

Det handlar om att veckan för många kan innebära en utmaning – det kan vara en konflikt eller en konkurrenssituation – men vad det än handlar om är det en utmaning som du är kapabel att hantera och ta dig an – så gör det.

En del av den utmaningen kan vara att anpassa sig till situationen, inte genom att underkasta sig, utan genom att samarbeta med den på ett smidigt sätt.

Du har förmodligen en hel del energi och den behöver riktas på rätt sätt så att du inte i onödan går in i konflikter och svårigheter med andra.

Håll tillbaka den där sarkastiska kommentaren och försök att inte gräla – det gör dig bara ensam och ledsen. Vinnlägg dig istället om att vara trevlig och tillmötesgående även om du tycker andra beter sig som idioter – vad de gör är deras karma, vad du gör är ditt – om du ger igen med samma mynt skapar du bara negativitet för dig själv.

Om du förblir positiv kan det öppna möjligheter i slutändan av den här situationen. Det finns fördelaktiga faktorer som kan samverka för framgång, så länge du hanterar dig själv på ett bra sätt genom detta och inte låter din energi slå urskiljningsöst åt alla håll.

Var inte heller rädd för konkurrensen, du kan möta den, du har vad som krävs om du anstränger dig och detta är inte en tid att vara passiv på.

Kom bara ihåg att ta dig tid för meditation, att affirmera och andra saker du kan göra för att nära och stärka ditt inre, eftersom det är där du har din källa. Det är lätt hänt när det viner om öronen eller är någonting yttre som stressar att vi glömmer bort att förankra oss i vårt inre och i vår inre vision, men det är då det verkligen behövs – och det som ger verklig framgång.

Låt alltså inte den yttre stressen påverka dig negativt. Att fokusera på en sak i taget, det som du har för handen i ögonblicket, kan vara ytterligare ett sätt.

Fem Stavar behöver dock inte betyda stress, konflikt och konkurrens – det kan också vara så att du bara har ovanligt mycket energi just nu, som du behöver kanalisera på något sätt. Gå ut och dansa, plantera ett blomma, rensa ogräs, träna eller gör någonting annat som tar dig i anspråk på ett positivt sätt.

Och ha en fin vecka.

2 Comments
  • Pingback:Helgbudskap från oraklet 12 juni 2015
    Posted at 22:29h, 12 juni Svara

    […] och den övergripande energin för Veckans Allis Tarot var Fem Stavar som representerar konflikt, och budskapet från Kuan Yin (som jag skrivit om i ett […]

  • Pingback:Veckans Allis Tarot 13 juli 2015
    Posted at 14:15h, 13 juli Svara

    […] dök upp ganska nyligen i Veckans Allis Tarot- så läs gärna det inlägget […]

Post A Comment