Vilken typ är du?

 

Tarotlekens klädda kort – pager, knektar, drottningar och kungar – representerar sexton olika typer eller personligheter. Vi kan ha drag av flera och vi kan skifta under olika tidsperioder av vårt liv, men oftast kan vi identifiera oss med några mer än med andra.

 

 

Här är en genomgång av dem – vilket typ eller vilka typer är du?

 

Stavar symboliseras av eldtecken (vädur, lejon, skytt)

och är kraftfulla, dynamiska, passionerade, entusiastiska, aktiva, kreativa, ledare och igångsättare. Typiska yrken är entreprenörer, försäljare, föreläsare, lärare, artister, politiker, atleter, äventyrare, präster & predikanter

Page Stavar
Är en ung människa antingen till åldern eller sättet – kan vara lite omogen känslomässigt. Karismatisk, impulsiv, färgstark och gladlynt – en fri själ som som tycker om när det rör på sig och som har en optimistisk inställning, är social och ibland i vissa sammanhang även en katalysator – den som inspirerar andra till förändring. Är också otålig och rastlös, blir lätt uttråkad och sätter gärna igång saker och ting men fullföljer dem däremot inte lika ofta. Tycker om sport – helst utomhus – och äventyr.

knight-of-wands

Knekt Stavar
Ung vuxen kvinna eller man som tycker om livet och att resa, är äventyrslysten och till och med våghalsig – handlar först och tänker sen och älskar action och utmaningar. En sökare för vilken resan och rörelsen är viktigare än målet. Kan ha svårt för att binda sig och komma till ro. Finns oftast i yrken som innebär konkurrens och att hålla sig i farten och som är utmanande på något sätt.

Drottning Stavar
En mogen kvinna som tycker om människor och livet och är både passionerad och professionell och affärsmässig. Utrustad med ett kraftfullt temperament och ledaregenskaper och samtidigt ett vänligt och optimistiskt sätt har hon lätt att få sin vilja igenom och hon kan få saker och ting gjorda, backar varken för en utmaning eller för att visa sin styrka. Hon vet vad hon vill ha och hur hon ska uppnå det, är oberoende och fullt förmögen att ta hand om sig själv.

Kung Stavar
En fullvuxen och mogen man som får saker och ting gjorda och åstadkommer en hel del. Ofta visionär, ledartyp och/eller entrepenör med ett övermått av idéer, stort driv, entusiasm och energi. Har gott självförtroende och mod och inspirerar andra med sitt sätt och sin framåtanda. Positiv och optimistisk men kan också vara temperamentsfull och ibland lite intolerant och oförstående inför andra och deras svagheter.

Bägare symboliseras av vattentecken (kräfta, skorpion, fisk)

och är emotionella, artistiska, kreativa, känsliga, empatiska, intuitiva, omvårdande, romantiska och fokuserade på relationer och andra. Typiska yrken är terapeuter, konstnärerer, skådespelare, musiker, medium, socialarbetare, sjukvårdspersonal

Page Bägare
En drömmare, känslig och emotionell, kärleksfull och intuitiv och många gånger med mer eller mindre utvecklad medial förmåga. Deras fantasi är deras största tillgång och ger dem en djup, kreativ och andlig medvetenhet och förmåga. Kan till exempel vara konstnär, poet eller student – arbetar gärna för sig själv och/eller bakom scenen – bokstavligt eller bildligt talat. Kan genomföra och avsluta det andra initierat. Föredrar lugna och rofyllda miljöer.

Knekt Bägare
Ömsint och romantiskt lagd charmör som rör sig genom livet som fisken i vattnet. Är konstnärlig och känslomässigt orienterad. En idealist som kan vinna de flesta för sin sak – varmhjärtad och kommunikativ – men samtidigt ofta uppfylld av sig själv och i sitt eget huvud och kan därför också ibland vara lite svår att nå och få grepp om och ha lite svårt att få saker och ting gjorda. Har en stor attraktionskraft i kärlekslivet men kan vara ovillig att binda sig.

King-of-cups

Drottning Bägare
Är urtypen för den omhändertagande och mogna modersfiguren, den som tar hand om andra – barn, djur, naturen och miljön – med ett stort hjärta fullt av kärlek och medkänsla. Hon är känslig, inkännande och en bra lyssnare. Även konstnärlig och oftast medial med en stark intuition – man kan hitta henne som siare eller medium men också inom sjukvård och andra hälsoyrken. Hon är också opretentiös, bekväm i sig själv och med en mild framtoning – men man ska inte låta skenet bedra – om du gör henne upprörd eller illa kan det stå dig dyrt.

Kung Bägare
Är trogen och romantisk, familjen och hemmet är viktigt för honom. En fadersfigur vars omhändertagande kvalitéter ibland kan avspegla sig i hans yrke – han kan vara psykolog eller terapeut. Han är ofta även intresserad av matlagning vilket också det kan komma till uttryck professionellt då han kan jobba som kock eller kanske driva restaurang. Han är känslig och har känslomässigt djup och oftast en bra balans mellan känslor och intellekt men kan också ibland vara lite burdus – något man inte ska ta personligt, det är bara så han är.

Svärd symboliseras av lufttecken (tvilling, våg, vattuman)

och är mentala och kommunikativa, analytiska, envisa, beslutsamma, sanningssökare. Typiska yrken är akademiker, forskare, journalister, debattörer, resande, doktorer, advokater, domare, rådgivare, militärer

Page Svärd
Ung eller mycket ungdomlig intellektuell som är klipsk och snabb i tanken – en betraktare som iakttar och observerar och inte lika gärna deltar. Har energi och entusiasm och kan vara mycket frispråkig, ibland ironisk och även lite grand av en “korsfarare” eller rebell och provocerande med sina åsikter och i sin kommunikation. Tenderar att inte ta saker och ting på allvar och när det uppstår problem kan han eller hon snarare ignorera dem istället för att lösa dem – vilket kan vara bra ibland men ibland också ställa till det när det verkligen gäller.

queen-of-swords

Knekt Svärd
Intellektuell, vältalig och ambitiös, utrutad med massor av energi och ett stort mod och beslutsamhet – låter sig sällan stoppas och backar inte för en utmaning oavsett vad den består av. Kan försvara sina åsikter till sista droppen oavsett motstånd och kan ibland ha lite svårt att förstå andras behov eftersom han eller hon är så fokuserad på att driva igenom sin sak och nå sina mål.
Är fokuserad på det som pågår runtomkring och i den yttre världen i motsats till sitt inre liv och kan ibland kanske ha lite svårt för att vara i stillhet och ensam med sig själv.

Drottning Svärd
Ofta ensamstående men alltid oberoende, intelligent och kvick – kan vara en karriärkvinna som ibland har valt bort att skaffa barn. Hon kan också vara skild eller änka. Många gånger har hon upplevt smärtsamma saker och utvecklat en betydande visdom i processen att överkomma svårigheterna. Ibland kan hon ge ett distanserat intryck, hon är rationell och logiskt orienterad snarare än känslosam. Hon är frispråkig med bestämda åsikter, egna ideal och värderingar – och stridbar, inte rädd att stå upp för det hon tror på och tycker är viktigt. Även om hon oftast är rättvis och just kan hon ibland ha en skarp tunga och vara riktigt vass och om man går för långt och pressar henne kan hon bli hämndlysten och slå tillbaka eller ge igen.

Kung Svärd
En auktoritet eller maktperson av något slag – kan vara polis, advokat, domare militär, läkare, vd eller president – vad han än arbetar med representerar han lag och ordning och det etablerade på något sätt och han är ofta den som har sista ordet när det gäller viktiga saker och stora frågor. Han är en klok rådgivare som tänker först och talar eller handlar sen och låter sällan någonting komma i hans väg när det gäller. Han har inget till övers för det han anser vara onödigt eller ologiskt och har en svaghet i att ibland bli obalanserad och gå till överdrift genom att lägga för mycket tyngd på det mentala och rationella. Han kan också vara obekväm med och/eller lite rädd för känslomässig närhet och intimitet.

Mynt symboliseras av jordtecken (oxe, jungfru, stenbock)

och är materiellt orienterade, mångsidiga, serviceinriktade, plikttrogna, praktiska, jordnära, effektiva, förståndiga, pålitliga, grundliga, uthålliga. Typiska yrken: inom bankväsendet, affärsvärlden, revisorer, förvaltare, bönder, byggare, studenter

page-of-pentacles

Page Mynt
En ung eller ungdomlig och seriös bokmal eller en datanörd som är helt uppslukad av sin virtuella värld. Kan också vara den ständiga nybörjaren och studenten – i skolan eller livet – som är helt fokuserad på sina studier och sitt ämnesområde och alltid på väg att lära sig någonting nytt. Fascinerad och mer intresserad av själva lärandet och kunskaperna än av de yttre belöningrna för fliten. En drömmare med en kärlek till naturen som ofta är tystlåten, reflekterande och inåtvänd samt en pålitlig vän och någon som det går att lita på.

Knekt Mynt
Ansvarsfull och hårt arbetande, seriös och pålitlig ung vuxen. Är envis, uthållig, metodisk och noggrann och återfinns ofta bakom scenen där han eller hon planerar och organiserar för andras räkning. Är inte rädd för att hugga i och mer fokuserad på “hur” än “varför” – på det praktiska livet och inte lika mycket på det inre eller de osynliga dimensionerna av tillvaron. Kan därför ibland verka lite “tråkig” och att sakna djup, men når ofta sina mål och är för det mesta lätt att ha att göra med, en lojal vän och trogen partner som tycker om djur och natur. Inte särskilt äventyrlig och om det handlar om att resa är det sällan för enbart nöjes skull utan i arbetet eller av någon annan nödvändighet. Har bra hand med pengar och finanser och behov av ekonomisk stabiltet.

Drottning Mynt
Mogen och erfaren kvinna, sensuell och stabil – en “moder jord” som vårdar sina skapelser och får dem att frodas vad de än är, barn eller trädgårdar, projekt eller aktiviteter. Hon är kreativ och kan vara konstnär, författare, dansare – eller företagsledare. Hon kan arbeta hårt och få påtagliga resultat och är den som styr och ställer, både i sitt eget hem – som oftast är ombonat och gästvänligt – och på alla områden hon har ansvar för. Hon njuter av det goda i livet, har en god hand med sina finanser och kan vara ekonomiskt förmögen och generös och frikostig med sina gåvor där det behövs eftersom hon tycker om människor och vill andra väl.

Kung Mynt
Är framgången personifierad och kan ha gjort sig en förmögenhet på sina prestationer. Han är mogen, trygg och säker på och i sig själv och med sin position i samhället och karriären – han är ambitiös och kan exempelvis vara företagsledare eller bankman, investerare eller mäklare. Han sätter upp mål och når dem, tar risker men är varken dumdristig eller våghalsig utan en realist med ett väl utvecklat förnuft som kan ge väl genomtänkta råd och vägledning åt andra. Han är en stark fadersfigur som ofta har konservativa värderingar – beskyddande, pålitlig och lojal sätter han en ära i och tycker om att ta hand om sina barn och sin familj.

❤️

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen.

1 Comment
  • Pingback:Tarot Kärlek - 16 personligheter - Bra dejtingsidor
    Posted at 03:34h, 25 december Svara

    […] dagens bloggpost vill vi kasta ett sken på Allis som har plockat fram 16 olika typer av personligheter med hjälp av tarot. Detta gjorde hon som en del i ett spännande samarbete där vi skulle försöka para ihop olika […]

Post A Comment